LIVE  Război Rusia - Ucraina - ziua 10. Soldații ruși au preluat controlul asupra unui spital de psihiatrie din regiunea Kiev / LIVE TEXT / VIDEO

Ziua a zecea de război în Ucraina începe cu îngrijorări bazate pe bombardamentele Federației Ruse în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie. Președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj după incendiul de la centrala nucleară Energodar. De asemenea, președintele Emmanuel Macron s-a arătat preocupat de siguranța centralelor nucleare de pe teritoriul Ucrainei. De partea cealaltă, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o discuţie telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz, că dialogul în favoarea păcii cu Ucraina nu este posibil decât dacă 'toate cererile ruseşti' sunt acceptate de către Kiev. De asemenea, Kremlinul a interzis accesul la Facebook și Twitter pe teritoriul Federației Ruse.

Citește ce s-a întâmplat în primele 8 zile ale războiului între Federația Rusă și Ucraina:

•  ZIUA 9  •  ZIUA 8    ZIUA 7  •  ZIUA 6  •  ZIUA 5    ZIUA 4  •  ZIUA 3  •  ZIUA 2    ZIUA 1 

UPDATE 22:20:  Premierul Israelului, Naftali Bennett, a vorbit, sâmbătă seară, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după vizita în Rusia, şi urmează să se deplaseze la Berlin, în cadrul eforturilor diplomatice coordonate cu SUA, Germania şi Franţa.

UPDATE 21:33: Primarul oraşului Jitomir, Serhiy Suhomlyn, acuză oficialii de la Moscova că atacă populaţia civilă, după ce, în ultima săptămână, aviaţia rusă a distrus o şcoală, un spital, dar şi zeci de locuinţe. El a precizat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ministrul rus al Apărării face declaraţii publice potrivit cărora armata rusă va ataca doar obiective militare, însă cele mai mari pagube la Jitomir sunt în rândul populaţiei civile.

UPDATE 20:16: A treia rundă de negocieri între delegaţiile Rusiei şi Ucrainei se va derula luni, anunţă unul dintre reprezentanţii Administraţiei de la Kiev, conform agenţiei Ukrinform.

UPDATE 18:50: Premierul israelian Naftali Benet se află în vizită la Moscova, a informat TASS. Reuters a citat purtătorul de cuvânt al lui Benet spunând că acesta a discutat despre situația din Ucraina cu Putin. Aceasta este prima vizită a liderului străin la Moscova de la începutul ostilităților din Ucraina.

UPDATE 18:40: Forţele ruse au preluat controlul asupra unui spital de psihiatrie cu 670 de pacienţi din oraşul Borodianka, regiunea Kiev, din centrul Ucrainei, a declarat sâmbătă pentru presa locală guvernatorul regional Oleksii Kuleba, relatează Reuters.

"Astăzi, nu înţelegem cum să-i evacuăm pe oamenii aceştia, cum să-i ajutăm", a declarat Kuleba.

Guvernatorul regiunii Kiev a atras atenţia că pacienţii spitalului rămân fără apă şi fără medicamente.

"Aceştia sunt oameni cu anumite nevoi speciale, au nevoie de ajutor permanent... mulţi dintre ei sunt imobilizaţi la pat de ani de zile", a atenţionat el. 

UPDATE 18:20: Statele Unite ale Americii au autorizat un zbor charter contractat de guvernul Rusiei pentru a-i repatria pe diplomaţii ruşi de la Organizaţia Naţiunilor Unite care au fost expulzaţi recent pentru abuz de privilegii de reşedinţă, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, relatează Agerpres, citînd  Reuters.

"Această excepţie specială a fost făcută în conformitate cu reglementările federale pentru a ne asigura că personalul misiunii ruse şi familiile acestora au plecat până la data la care primisem instrucţiuni" că trebuie să o facă, a declarat purtătorul de cuvânt menţionat. 

UPDATE 18:15: Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat telefonic sâmbătă cu ministrul de externe chinez, Wang Yi, despre "războiul premeditat, neprovocat şi nejustificat al Moscovei împotriva Ucrainei", a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, citat de Reuters.

"Secretarul (de stat) a remarcat că lumea priveşte pentru a observa care naţiuni vin în apărarea principiilor fundamentale de libertate, autodeterminare şi suveranitate. El a subliniat că lumea acţionează la unison pentru a repudia şi a răspunde la agresiunea rusă, asigurându-se că Moscova va plăti un preţ ridicat", a spus Price, citat într-un comunicat de presă, relatează Agerpres.

Până acum, China a evitat să condamne atacul Rusiei în Ucraina şi şi-a exprimat opoziţia faţă de impunerea de sancţiuni de către SUA, Uniunea Europeană şi alte ţări occidentale. 

UPDATE 18:03: Organizația Națiunilor Unite afirmă că cel puțin 351 de civili au fost uciși și 707 au fost răniți de la izbucnirea războiului din Ucraina, în urmă cu zece zile. ONU admite că numărul de civili uciși și răniți este probabil să fie „considerabil mai mare”, potrivit Sky News.

Ucraina susține că cel puțin 2.000 de civili au murit în conflict. Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului spune că „primirea informațiilor din unele locații unde au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte erau încă în așteptare”.

UPDATE 17:45: Guvernul indian anunță că discută atât cu oficiali din Rusia, cât și cu oficiali din Ucraina pentru a face presiuni pentru o încetare a focului, după ce studenții indieni blocați în Ucraina au făcut apel la evacuare, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al guvernului, transmite CNN.

„Îndemnăm cu tărie ambele părți să aibă o încetare a focului.", a declarat Arindam Bagchi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din India, în timpul unei conferințe de presă de sâmbătă. „Sper că se va întâmpla pentru că asta va fi ceva util și necesar pentru noi, altfel le punem în pericol. … Vom continua să insistăm asupra acestui lucru.”

UPDATE 17:00: Primarul orașului ucrainean Herson a spus că orașul este înconjurat de forțele ruse. „Trupele ruse sunt peste tot”, a spus el pentru CNN.

Primarul Ihor Kolykhaiev i-a spus sâmbătă lui John Berman de la CNN că viața continuă, dar toate serviciile orașului sunt oprite.

„Serviciile normale s-au oprit pentru că serviciile normale nu au cum să funcționeze”, a spus el.

El a făcut, de asemenea, un apel pentru asistență umanitară, spunând că „producția, infrastructura critică a fost suspendată. Orașul este fără putere și fără apă”. Kolykhaiev a spus că nu există nicio modalitate de a primi ajutor în oraș, deoarece singura modalitate de a primi ajutor este prin Crimeea.

„Deci rușii vor să-și trimită ajutorul umanitar, dar oamenii din Herson îl refuză. Pentru că sunt patrioți și nu vor ajutor de la ruși. Vor ajutor de la ucraineni. Deci nu primim ajutor umanitar în acest moment”, a spus el. „Avem mulți oameni aici care au nevoie”, a spus el. „Avem pacienți cu cancer, copii care au nevoie de medicamente. Aceste medicamente nu ajung în prezent la ei.”

Herson este un oraș important din punct de vedere strategic pe o intrare din Marea Neagră, cu o populație de aproape 300.000 de locuitori.

UPDATE 16:04. Proteste la Herson, față de ocupația rusă. Mai mulți oamenii care flutură steagul ucrainean s-au adunat sâmbătă în centrul orașului Herson, din Ucraina, pentru a protesta față de ocupația rusă, care se instaurează.

Cele mai recente clipuri de la cei de la fața locului, citate de Sky News, arată că demonstrația este tot mai mare. Se crede că au participat până la 2.000 de persoane.

Ucrainenii au scandat „Rușii să plece acasă" și „Herson este Ucraina", iar imaginile anterioare postate au surprins trupele rusești trăgând în aer ca răspuns.

UPDATE 15:34: Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că nu are intenția de a declara legea marțială, deoarece incursiunea militară a țării sale în Ucraina intră în a doua săptămână, transmite The Moscow Times.

„Legea marțială ar trebui introdusă doar în cazurile în care există o agresiune externă... nu ne confruntăm cu asta în acest moment și sper să nu o vom face”, a spus Putin în timpul unei întâlniri televizate cu angajații transportatorului emblematic al Rusiei, Aeroflot.

UPDATE 15:10: Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei (SES) afirmă că un avion rusesc a fost doborât la marginea orașului Cernihiv, din nordul Ucrainei, unde avut loc lupte intense în ultima săptămână, transmite CNN.

Avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială, a spus SES, adăugând că nu se știe dacă au existat victime. Accidentul a provocat incendii în patru case particulare.

Localnicii erau evacuați după ce au fost găsite trei bombe de 500 de kilograme, a spus SES. Autoritățile au declarat că 17 persoane au fost ucise în regiunea Cernihiv în intervalul de 24 de ore, până la 8 dimineața, sâmbătă, ca urmare a bombardamentelor. O altă persoană a murit din cauza incendiului.

Potrivit Administrației Regionale de Stat Cernihiv, „în cursul zilei de 4 martie și în noaptea de 5 martie, avioanele rusești au bombardat în mod sistematic Cernihivul, în mare parte zone rezidențiale”.

UPDATE 13:30: Evacuarea locuitorilor din Mariupol, port strategic ucrainean încercuit de forţele ruse şi aliaţii lor, a fost amânată din cauza multiplelor încălcări ale armistiţiului de către Rusia, a acuzat sâmbătă primăria oraşului, conform AFP.

Evacuarea civililor, care ar fi trebuit să înceapă la sfârşitul dimineţii, este amânată din motive de securitate, întrucât forţele ruse continuă să bombardeze Mariupol şi împrejurimile sale, a precizat municipalitatea pe Telegram.

Primăria a cerut civililor care s-au adunat la punctele de ieşire din oraş să se "întoarcă la adăposturi".

Negocieri sunt în curs de desfăşurare cu Rusia pentru a stabili o (încetare a focului) şi a asigura crearea unui coridor umanitar, a adăugat instituţia.

UPDATE 10:20: Încetarea focului în orașul Mariupol din Ucraina va dura 7 ore, iar evacuarea civililor se va face cu autobuze, au anunțat autoritățile locale.

Potrivit BBC, care citează autoritățile din Mariupol, încetarea focului va dura 7 ore, între orele locale 9.00 și 16.00, iar evacuarea civililor va începe la ora locală 11.00. Alte surse vorbesc despre 5 ore. 

Traseul coridorului umanitar este de la Mariupol la Zaporizhzhia, un oraș situat în vestul țării. 

UPDATE 10:15: Ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a declarat sâmbătă că 66.224 de bărbaţi ucraineni s-au întors în ţară din străinătate pentru a se alătura luptei împotriva invaziei ruse, relatează Reuters.

UPDATE 08:50: Forţele ruse vor înceta focul sâmbătă, la 10:00, ora Moscovei, pentru a permite "coridoare umanitare" prin care să fie evacuaţi civili din oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha, a anunţat Ministerul Apărării rus, citat de Interfax, transmite Agerpres. 

UPDATE 08:15: Rusia acţionează pentru a încercui capitala ucraineană Kiev şi oraşul Harkov, din est, au anunţat sâmbătă forţele armate ucrainene, informează dpa, conform Agerpres. 

Ofensiva Moscovei a continuat în cea de-a zecea zi a invaziei cu sprijin aerian şi folosirea armamentului de înaltă precizie, a informat armata ucraineană într-un raport publicat sâmbătă devreme.

Trupele ruse au continuat să încerce să ajungă la frontierele administrative ale regiunilor Lugansk şi Doneţk pentru a crea un culoar terestru dinspre provincia ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, şi cele două regiuni separatiste proruse.

Apărarea în Kiev a continuat să respingă "ofensiva inamicului" şi să provoace victime în rândul trupelor de invazie, potrivit raportului.

Trupele ruse au continuat să identifice slăbiciunile în apărarea oraşului-port Mariupol, din sudul ţării, a mai menţionat armata ucraineană.

Informaţiile privind luptele nu pot fi verificate din surse independente, notează dpa.

O a treia rundă de convorbiri între Ucraina şi Rusia urmează să se desfăşoare în Belarus în acest sfârşit de săptămână.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat că, deşi ultima rundă de negocieri a fost surprinzător de constructivă, Ucraina nu va accepta cererile dure ale Rusiei.

UPDATE 07:41: Aproximativ 1,2 milioane de persoane au fugit deja din Ucraina pe fondul invaziei rusești, potrivit celor mai recente cifre ale Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, conform Agerpres. 

Potrivit BBC, mai mult de jumătate dintre refugiați au ajuns în Polonia, în timp ce 150.000 au trecut în Ungaria, iar restul în alte țări europene.

Țările vecine, Moldova, Slovacia și România, au fost următoarele țări cu cel mai mare număr de refugiați.

”Mulți alții sunt în mișcare atât în interiorul, cât și în afara țării", a precizat UNHCR. ”Ei au nevoie de protecție și sprijin. Pe măsură ce situația continuă să evolueze, se estimează că aproximativ 4 milioane de persoane ar putea fugi din Ucraina”, a mai anunțat ONU.

Populația totală a Ucrainei înainte de invazie era de aproximativ 44 de milioane de locuitori.

UPDATE 06:39. Sunt noi explozii în Kiev, sâmbătă dimineață, anunță Antena 3. 

UPDATE 06:00: Portul strategic Mariupol din estul Ucrainei este supus unei blocade de către armata rusă şi unor atacuri nemiloase, a declarat sâmbătă primarul, care a cerut înfiinţarea unui coridor umanitar, transmite AFP.

"Deocamdată căutăm soluţii la problemele umanitare şi toate mijloacele posibile pentru a scoate Mariupol din blocada", a spus Vadim Boitcenko într-un mesaj postat la ora 22:00 GMT pe contul Telegram al primăriei.

"Prioritatea noastră este să stabilim o încetare a focului astfel încât să putem reface infrastructura vitală şi să înfiinţăm un coridor umanitar pentru a aduce alimente şi medicamente în oraş", a continuat el.

Cucerirea de către forţele ruse a acestui oraş cu o populaţie de aproximativ 450.000 de locuitori, situat pe malul Mării Azov, ar fi un punct de cotitură important în invazia Ucrainei. Ea ar face posibilă realizarea unei joncţiuni între forţele ruse care provin din Crimeea anexată, şi care au ocupat deja porturile cheie Berdiansk şi Herson, şi trupele separatiste şi ruse din Donbas.

UPDATE 05:45 Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, l-a informat vineri pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, despre obiectivele a ceea ce Moscova numeşte o 'operaţiune militară specială' în Ucraina, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, transmite dpa. Rusia a folosit arme de înaltă precizie pentru a dezactiva infrastructura militară a Ucrainei, a spus Şoigu. El a respins, de asemenea, afirmaţiile Ucrainei conform cărora armata rusă a tras în ţinte civile, spunând că forţele ruse au înfiinţat 'coridoare umanitare' în zonele aflate sub controlul ei pentru a permite civililor să scape în siguranţă.

Şoigu s-a plâns, de asemenea, că Ucraina a militarizat şi a penalizat populaţia din sud-estul ţării. Rusia a acuzat în mod repetat Occidentul că înarmează trupele ucrainene, permiţând astfel comiterea de violenţe împotriva populaţiei rusofone din Donbas. De asemenea, agenţiile ruse au informat că şefii de stat major ai Rusiei, Ucrainei şi Franţei au vorbit la telefon, potrivit Agerpres.

UPDATE 05:20 Rusia ar fi pregătită să trimită în următoarea perioadă  1.000 de mercenari în Ucraina, potrivit unui oficial american, precizează Antena 3.

UPDATE 04:45 Consiliul de Securitate al ONU se va reuni din nou în regim de urgenţă luni, la ora locală 15.00 (20.00 GMT), pe subiectul crizei umanitare declanşate în Ucraina de invazia Rusiei, la cererea Statelor Unite şi a Albaniei, a aflat AFP din surse diplomatice. La încheierea acestei sesiuni publice vor urma consultări cu uşile închise între cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, de data aceasta la cererea Mexicului şi a Franţei, state iniţiatoare a unui proiect de rezoluţie care rămâne nematerializat, a declarat pentru AFP un diplomat, sub condiţia anonimatului.

Proiectul de rezoluţie franco-mexican, a cărui idee a fost lansată duminică de preşedinţia franceză cu perspectiva unui vot marţi care nu a avut loc, urmăreşte să solicite încetarea ostilităţilor, livrarea de ajutor umanitar şi protecţia civililor. Proiectul a întâmpinat multiple dificultăţi, inclusiv afirmaţia Statelor Unite că nu îl vor sprijini dacă acesta nu va viza în mod direct Rusia ca sursă a crizei umanitare, a declarat pentru AFP un alt diplomat, sub condiţia anonimatului, potrivit Agerpres.

UPDATE 04:25  Hackerii de la Anonymous au anunțat că au spart o bază de date a guvernului rus. În același timp, Ucraina afirmă că are o adevărată ”armată IT”. ”Scurgeri de date pe site-ul guvernului rus. Includ subdomenii și IP-uri”, anunță Anonymous, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.

De cealaltă parte, oficialii de la Kiev anunță că mii de hackeri voluntari și specialiști IT din întreaga lume ajută la apărarea Ucrainei, iar unii fac acest lucru țintind organizațiile ruse cu atacuri cibernetice, potrivit Antena 3.

UPDATE 03:30 Louis Vuitton, una dintre cele mai cunoscute mărci de poșete din lume, închide 124 de magazine în Rusia începând de duminică, potrivit Reuters.

UPDATE 03:20 Din cauza plafonării preţului carburanţilor pe piaţa en gros, compania Mol pierde 34,5 forinţi (0,45 de lei) la fiecare litru de carburant vândut, a transmis compania petrolieră din Ungaria, potrivit MTI.

UPDATE 02:00  Coaliţia de partide care conduce capitala Letoniei, Riga, a convenit vineri să schimbe denumirea străzii pe care se află  ambasada Rusiei în „Strada Ucraina Independentă”, informează un comunicat de presă citat de Reuters.

Decizia vine după ce capitala Lituaniei, Vilnius, a anunţat joi că va schimba numele străzii pe care se află sediul ambasadei Rusiei şi o va denumi Eroii Ucrainei, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

UPDATE 01:45 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa sâmbătă Senatului Statelor Unite prin videoconferinţă, a declarat pentru AFP o sursă parlamentară, informează AFP. Intervenţia online a preşedintelui Ucrainei va avea loc pe Zoom, duminică dimineaţa, ora Washingtonului (14:30 GMT), conform informaţiilor furnizate de Reuters. În faţa escaladării conflictului din Ucraina, mai mulţi aleşi americani fac apel la administraţia Biden să consolideze răspunsul împotriva Moscovei, în special prin suspendarea importurilor americane de petrol din Rusia, pas pe care Casa Albă a refuzat să-l facă până acum.

UPDATE 01:13 Vicepreşedinta Kamala Harris urmează să întreprindă o vizită în Polonia şi România în perioada 9-11 martie pentru a comunica sprijinul Statelor Unite faţă de cele două ţări, într-un moment în care războiul face ravagii în Ucraina, ţară din care au fugit peste un milion de persoane, potrivit unui anunţ făcut vineri de Casa Albă (citește AICI).

UPDATE 00:59 Invazia Ucrainei de către Rusia continuă să afecteze piețele energetice. Prețul petrolului din SUA a crescut la cel mai înalt nivel din aproape 14 ani. Acesta a crescut cu încă 7,4% vineri, încheind săptămâna la 115,68 dolari pe baril.

UPDATE 00:47 CNN va opri difuzarea în Rusia după adoptarea de către Moscova a unei noi legi care ar putea trimite la închisoare pe oricine răspândeşte în mod intenţionat ştiri false, a informat vineri reţeaua americană de televiziune axată pe ştiri, transmite Reuters.

"CNN va opri difuzarea în Rusia în timp ce vom continua să evaluăm situaţia şi următorii noştri paşi mai departe", a declarat un purtătorul de cuvânt al canalului. BBC şi Canadian Broadcasting Corp au suspendat, de asemenea, raportarea din Rusia în urma adoptării acestei legi.

UPDATE 00:21 Zelensky critică decizia NATO de a nu implementa o zonă de excludere a zborului deasupra Ucrainei (vezi AICI).

UPDATE 00:14 Un înalt oficial al Departamentului de Energie al SUA a declarat vineri că „s-a încheiat criza” și că senzorii din jurul centralei nucleare Zaporizhzhia nu indică nicio scurgere de radiații.

UPDATE 00:12 Ucraina va primi 700 de milioane de dolari de la Banca Mondială luna aceasta.

Știre inițială:

Atacurile directe asupra convoiului masiv rusesc din afara Kievului, cuplate cu un pod distrus din calea convoiului, au blocat forțele ruse la aproximativ 15 mile nord de oraș, a declarat vineri un înalt oficial al apărării. Între timp, Ucraina păstrează o „majoritate semnificativă” a puterii de luptă aeriană, deoarece Rusia rămâne în imposibilitatea de a stabili supremația aeriană.

„Credem cu siguranță că ucrainenii care au aruncat în aer acel pod au cauzat blocarea mișcării acelui convoi”, a spus oficialul. „De asemenea, noi credem că au lovit convoiul și în alte locuri în mai multe atacuri directe”

La începutul acestei săptămâni, oficialul a spus că problemele logistice și de susținere au contribuit la avansarea lentă a convoiului. Dar SUA cred că forțele ruse din convoi se regrupează, după care vor continua să încerce să atace capitala ucraineană (citește AICI).

Casa Albă nu pledează pentru o schimbare de regim la Kremlin

Casa Albă nu pledează pentru o schimbare de regim în Rusia, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt Jen Psaki, după ce un senator republican îi îndemnase pe ruşi să-l asasineze pe preşedintele Vladimir Putin, transmite Reuters.

Noi nu pledăm pentru asasinarea liderului unei ţări străine sau schimbarea regimului. Nu aceasta este politica Statelor Unite, le-a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe (citește AICI).

Macron intervine pentru securitatea centralelor nucleare din Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța și partenerii săi vor propune în următoarele ore un set de măsuri concrete pentru a spori siguranța și securitatea celor cinci principale site-uri de energie nucleară din Ucraina, pe baza criteriilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Macron a declarat că a vorbit vineri cu directorul AIEA și a sprijinit eforturile organizației de a monitoriza instalațiile nucleare ale Ucrainei (vezi AICI).

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineața, la centrala nucleară Energodar din regiunea Zaporijie, situată în sud-estul Ucrainei, cea mai centrală nucleară din Europa, după ce forţele ruse au tras asupra uzinei, a relatat primarul oraşului, Dmitri Orlov, pe în contul său Telegram, informează EFE şi Reuters.

Autoritatea ucraineană de reglementare a anunţat că incendiul nu a afectat echipament 'esenţial' şi că personalul centralei ia măsuri de atenuare. Nu au fost raportate schimbări în nivelul de radiaţii la centrală", a menţionat AIEA (citește AICI).

LIVE din orașul Kiev:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel