Pentagonul afirmă că acțiunile ucrainenilor au „blocat“ înaintarea marelui convoi militar rusesc care se îndreaptă spre Kiev

Oficialii Pentagonului precizează că acțiunile cetățenilor Ucrainei ar fi reușit să blocheze convoiul militar care se îndreaptă spre capitala Kiev.

Atacurile directe asupra convoiului masiv rusesc din afara Kievului, cuplate cu un pod distrus din calea convoiului, au blocat forțele ruse la aproximativ 15 mile nord de oraș, a declarat vineri un înalt oficial al apărării. Între timp, Ucraina păstrează o „majoritate semnificativă” a puterii de luptă aeriană, deoarece Rusia rămâne în imposibilitatea de a stabili supremația aeriană.

Convoiul nu a mai putut avansa

Convoiul, întins pe mai mult de 40 de mile, nu a avansat în mod apreciabil din weekend, a spus oficialul.

„Credem cu siguranță că ucrainenii care au aruncat în aer acel pod au cauzat blocarea mișcării acelui convoi”, a spus oficialul. „De asemenea, noi credem că au lovit convoiul și în alte locuri în mai multe atacuri directe”

La începutul acestei săptămâni, oficialul a spus că problemele logistice și de susținere au contribuit la avansarea lentă a convoiului. Dar SUA cred că forțele ruse din convoi se regrupează, după care vor continua să încerce să atace capitala ucraineană.

Pe măsură ce lupta la sol continuă, forțele aeriene ucrainene au încă disponibile avioane de luptă, elicoptere și drone, deși au suferit unele pierderi, a spus oficialul. Pierderile se datorează atât „acțiunilor rusești”, cât și inoperabilității, potrivit acestuia, scrie CNN.

Macron intervine pentru securitatea centralelor nucleare din Ucraina. Grupul G7, apel către Federația Rusă

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța și partenerii săi vor propune în următoarele ore un set de măsuri concrete pentru a spori siguranța și securitatea celor cinci principale site-uri de energie nucleară din Ucraina, pe baza criteriilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Macron a declarat că a vorbit vineri cu directorul AIEA și a sprijinit eforturile organizației de a monitoriza instalațiile nucleare ale Ucrainei.

Miniștrii de externe G7 din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA au lansat o declarație comună în care condamnă invazia rusă a Ucrainei și cer Moscovei să pună capăt „agresiunii” și să-și retragă imediat forțele.

„Îndemnăm Rusia să-și oprească atacurile, în special în imediata vecinătate a centralelor nucleare ale Ucrainei”, se arată în declarație (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel