Astăzi se fac două săptămâni de când Rusia a lansat primul atac militar asupra Ucrainei. Statele membre ale Uniunii Europene au decis miercuri să extindă sancţiunile împotriva Moscovei şi Minskului în urma invaziei ruse din Ucraina, în special prin deconectarea a trei bănci belaruse de la sistemul internaţional de plăţi SWIFT, a anunţat preşedinţia franceză a Consiliului UE, potrivit AFP.
Rusia a cerut miercuri Statelor Unite să explice lumii de ce a finanţat ceea ce Moscova prezintă a fi programe biologice militare în Ucraina, transmite Reuters.
Controversatul gazoduct Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania, vizat de sancţiuni adoptate de Berlin şi Washington după invazia rusă din Ucraina, este 'mort' şi nu poate fi 'resuscitat', a declarat o responsabilă americană, potrivit AFP.
SUA trimit două baterii de rachete Patriot în Polonia ca 'desfăşurare defensivă' pentru a contracara orice potenţială ameninţare la adresa aliaţilor SUA şi NATO, conform unnui purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA.
UPDATE 20:26:
Statele Unite au transferat, miercuri, două sisteme antiaeriene de tip Patriot în Polonia, pentru consolidarea apărării în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, anunţă un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării de la Washington, citat de cotidianul Le Monde.
Două sisteme Patriot au fost repoziţionate din Germania în Polonia la solicitarea Guvernului de la Varşovia. Este vorba de respectarea angajamentelor privind apărarea ţărilor NATO, a afirmat oficialul american, sub protecţia anonimatului.
Sistemele antiaeriene Patriot pot intercepta rachete balistice, rachete de croazieră şi pot doborî avioane.
Comandamentul SUA pentru zona Europei a anunţat miercuri că două sisteme antiaeriene de tip Patriot urmează să fie transferate din Germania în Polonia. "Această repoziţionare defensivă are rolul de a contracara orice potenţială ameninţare la adresa forţelor SUA, forţelor aliate şi teritoriului NATO, a declarat căpitan Christina Judd, un purtător de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa, potrivit publicaţiei Starts and Stripes, scrie Mediafax.
UPDATE: 16:32:
Viaceslav Abroskin, prim-adjunct al șefului Poliției Naționale a Ucrainei, a scris pe contul său de Facebook că armata rusă lansat o lovitură de artilerie asupra maternității din Mariupol în urmă cu aproximativ o oră.
"Invadatorii ruși au lansat o lovitură de artilerie asupra maternității nr. 2 din Mariupol. Potrivit martorilor oculari, maternitatea nu mai există, sunt multe femei rănite și ucise. Ruși, veți arde în iad", a scris Abroskin.
UPDATE 16:32: Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, i-a cerut din nou, miercuri, preşedintelui rus, Vladimir Putin, să oprească intervenţia militară în Ucraina, avertizând asupra efectelor continuării operaţiunilor.
"Apelul meu adresat preşedintelui rus este: opriţi vărsarea de sânge, retrageţi trupele!", a declarat Olaf Scholz, potrivit publicaţiilor Frankfurter Rundschau şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu prim-ministrul Cnadei, Justin Trudeau.
"Este o catastrofă foarte gravă pentru poporul ucrainean, dar, din păcate, şi pentru poporul rus. Atacul asupra Ucrainei este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, iar lumea în care trăim nu mai este aceeaşi. Comunitatea internaţională nu va accepta acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei", a atras atenţia Olaf Scholz.
De altfel, Olaf Scholz a declarat că Germania nu va oferi Ucrainei avioane de vânătoare. Şi, în contextul deciziei SUA de oprire a importurilor de energie din Rusia, Olaf Scholz a precizat că Germania şi Uniunea Europeană analizează modalităţi de reducere a dependenţei energetice de Rusia, scrie Mediafax.
UPDATE 14:55 Ucraina este dispusă să discute despre statutul de ţară neutră, confirmă un responsabil al administraţiei prezidenţiale de la Kiev
UPDATE 14:21 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că amenințarea la adresa țării sale este „la nivel maxim”, dar a afirmat că amploarea răspunsului său este, de asemenea, la cel mai înalt nivel.
UPDATE 13:48 Kremlin: Oferta Poloniei de a livra Ucrainei avioane de luptă Mig-29 prin intermediul SUA ar putea duce la un „scenariu periculos”. Vezi știrea aici!
UPDATE 13:40 MAE rus: Ţările care trimit arme sau mercenari în Ucraina vor răspunde pentru aceasta
UPDATE 13:38 Centrala nucleară de la Cernobîl este deconectată de la reţeaua electrică; risc de radiaţii
Alimentarea electrică a centralei nucleare de la Cernobîl şi a echipamentelor sale de securitate este complet tăiată din cauza acţiunilor militare ruse, a anunţat miercuri operatorul ucrainean Ukrenergo, potrivit AFP.
UPDATE 13:33 400 de protestatari din orașul ocupat Herson au fost arestați de ruși, au anunțat surse ucrainene, citate de Sky News
Surse din armata ucraineană au spus că peste 400 de persoane care au protestat față de ocuparea orașului Herson de ruși au fost arestate.
În prezent, orașul aflat în sudul Ucrainei este controlat de ruși.
Informația privind arestările nu a putut fi verificată de jurnaliștii de la Sky News, însă măsuri asemănătoare au mai luat rușii de la începerea războiului din Ucraina. Mii de ruși au fost reținuți pentru că au protestat față de război pe străzile orașelor din Rusia.
UPDATE 13:25 Rusia cere SUA să dea explicaţii despre 'programele biologice militare' din Ucraina
Rusia a cerut miercuri Statelor Unite să explice lumii de ce a finanţat ceea ce Moscova prezintă a fi programe biologice militare în Ucraina, transmite Reuters.
UPDATE 13 UE extinde sancţiunile împotriva Rusiei şi Belarusului în urma invaziei din Ucraina
Statele membre ale Uniunii Europene au decis miercuri să extindă sancţiunile împotriva Moscovei şi Minskului în urma invaziei ruse din Ucraina, în special prin deconectarea a trei bănci belaruse de la sistemul internaţional de plăţi SWIFT, a anunţat preşedinţia franceză a Consiliului UE, potrivit AFP.
UPDATE 12:45 UE va furniza echipamente informatice Ucrainei
UPDATE 12:33 Ambasadorul ucrainean în Marea Britanie cere ridicarea temporară a barierelor pentru refugiații din Ucraina care vin în regat, anunță Sky News.
Ambasadorul Vadym Prystaiko susține că pentru o scurtă perioadă de timp s-ar putea renunța la condițiile impuse refugiaților care ajung în Marea Britanie.
„Dacă ați putea renunța pentru o perioadă la regulile care se aplică oamenilor care ajung în Marea Britanie... nu ne așteptăm să vină foarte mulți”, a declarat ambasadorul ucrainean în Marea Britanie. Demnitarul a mai spus că problema poate fi rezolvată imediat.
UPDATE 12:30 Rusia spune că preferă să-şi atingă obiectivele în Ucraina prin discuţii
UPDATE 12:10 Scăderi de două cifre ale preţurilor gazelor naturale în Europa
Cotaţiile de referinţă în Europa la gaze naturale înregistrau scăderi semnificative miercuri dimineaţa, în condiţiile în care traderii analizează reticenţa Europei de a sancţiona livrările ruseşti, transmite Bloomberg. La bursa de la Amsterdam cotaţiile futures au scăzut miercuri cu până la 21%, după ce marţi au înregistrat o evoluţie volatilă.
UPDATE 12 Un tren de zece vagoane cu refugiaţi din Ucraina va sosi în Gara de Nord în jurul orei 17:00
UPDATE 11 53 Acțiunile NATO au împins tensiunile dintre Ucraina și Rusia până la „punctul limită”, a spus Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China.
În cadrul unei declarații pentru presă, Zhao Lijian a îndemnat Statele Unite să ia în serios îngrijorările Chinei și să evite să submineze drepturile și interesele Rusiei în problema ucraineană.
UPDATE 11:40 Acord ruso-ucrainean pentru mai multe culoare de evacuare a civililor miercuri
UPDATE 11:30 Coca-Cola HBC şi-a suspendat activităţile în Rusia
UPDATE 11:25 ONU neagă că le-ar fi interzis angajaţilor să vorbească despre 'război' sau 'invazie' în Ucraina
UPDATE 11:20 Rusia afirmă că deţine documente despre planul unui atac ucrainean asupra Donbasului în martie
UPDATE 11:14 Parlamentul European cere o strategie a UE pentru contracararea ameninţărilor la adresa societăţii civile
UPDATE 11:12 Conflictul Rusia-Ucraina a declanşat tensiuni pe pieţele financiare şi a crescut drastic incertitudinea cu privire la redresarea economiei globale (studiu)
UPDATE 11:10 Autorităţile vamale din România şi Moldova se sprijină reciproc în facilitarea trecerii frontierei de către refugiaţii ucraineni
UPDATE 11:00 Polonia este pregătită să acţioneze doar în cadrul NATO în privinţa avioanelor pentru Ucraina (consilier prezidenţial) Vezi știrea aici!
UPDATE 10:55 Şefa diplomaţiei britanice, în vizită în SUA pentru discuţii cu privire la Rusia
UPDATE 10:50 Ministerul Economiei va constitui un task force care va gestiona efectele conflictului din Ucraina asupra industriei
UPDATE 10:30 Un producător de armament din Kiev oferă recompense impresionante pentru capturarea avioanelor de luptă ruseşti
UPDATE 10:28 MAE a sprijinit evacuarea temporară a membrilor internaţionali ai Misiunii Speciale de Monitorizare OSCE din Ucraina
UPDATE 10:10 Partidul lui Zelenski propune o alternativă la NATO, cu garanții de la țările vecine și marile puteri, care ar putea fi acceptată și de Rusia. Vezi detalii aici!
UPDATE 10 Şefa ICAN: 'Şantajul' nuclear al lui Putin, 'extrem de periculos'
Preşedintele rus Vladimir Putin exercită un 'şantaj' nuclear pentru a împiedica lumea să ajute Ucraina, un exerciţiu 'extrem de periculos', a denunţat marţi Beatrice Fihn, şefa ICAN (Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare) - o coaliţie de organizaţii neguvernamentale care militează pentru eliminarea armelor nucleare- recompensată cu premiul Nobel pentru Pace în 2017, relatează AFP.
UPDATE 09:40 Federaţia internaţională de nataţie (FINA) se opune excluderii sportivilor ruşi şi belaruşi
UPDATE 09:32 Sarcina Ucrainei este să reziste în faţa atacului rus în următoarele 7-10 zile, afirmă un oficial ucrainean
UPDATE 09:22 Rusia a fost exclusă de la Campionatul Mondial de Fotbal
Scoţia a acceptat decizia FIFA de amânare a meciului cu Ucraina, din barajul de calificare la CM 2022
UPDATE 09 Sistemele de monitorizare de la Cernobîl au încetat să mai funcționeze, afirmă AIEA. Vezi știrea aici!
UPDATE 08:45 Vizita vicepreşedintei americane Kamala Harris în Polonia şi România se va concentra pe următorii paşi împotriva Rusiei (Reuters). Vezi știrea aici!
UPDATE 08:30 Boardul FMI va discuta miercuri o finanţare de 1,4 miliarde de dolari pentru Ucraina
UPDATE 08 SUA consideră că gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania este 'mort'
Controversatul gazoduct Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania, vizat de sancţiuni adoptate de Berlin şi Washington după invazia rusă din Ucraina, este 'mort' şi nu poate fi 'resuscitat', a declarat o responsabilă americană, potrivit AFP.
UPDATE 07:40 Un petrolier arde în Marea Neagră, după două săptămâni de la un presupus atac rusesc
Petrolierul moldovean 'Millennial Spirit' încă fumegă în Marea Neagră, arată imaginile din satelit, la aproape două săptămâni după ce a fost lovit de un aparent atac militar rusesc, scrie CNN.
UPDATE 07:25 Bacău: Un transport umanitar cu 3 tone de ajutoare a plecat spre Cernăuţi
UPDATE 07:10 Voluntarii străini care vin să lupte în Ucraina vor primi la cerere cetăţenia ucraineană, a declarat prim-adjunctul ministrului de interne Yevhen Yenin, potrivit canalului de Twitter The Kyiv Independent.
UPDATE 07 SUA trimit două baterii de rachete Patriot în Polonia ca 'desfăşurare defensivă' pentru a contracara orice potenţială ameninţare la adresa aliaţilor SUA şi NATO, conform unnui purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, scrie CNN. Vezi detalii aici!
UPDATE 06:48 5.000 de persoane au fost evacuate din Sumî, scrie CNN.
UPDATE 06:20 Bombardament aerian la Malyn, marți noapte, în estul Kievului, scrie Le Figaro.
Marți seara, serviciile de urgență ucrainene au raportat un atac aerian asupra orășelului Malyn din regiunea Zhytomyr, la est de Kiev, unde cinci persoane, inclusiv doi bebeluși născuți anul trecut, au fost uciși, precizează sursa citată.
UPDATE 06:10 Armata rusă anunţă o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor, miercuri, de la ora 07.00 GMT, ora 09.00, ora României.
'Rusia anunţă un regim de încetare a focului din 9 martie, ora 10.00, ora Moscovei, şi este pregătită să înfiinţeze coridoarele umanitare', a anunţat unitatea care se ocupă de aceste probleme din cadrul guvernului rus, conform agenţiei TASS.
UPDATE 06 Israelul intenţionează să primească temporar 25.000 de persoane din Ucraina
Israelul intenţionează să primească temporar 25.000 de persoane din Ucraina ca urmare a invaziei forţelor ruse, transmite dpa. Israelul va acorda iniţial protecţie pentru 20.000 de cetăţeni ucraineni care se aflau deja în Israel înaintea izbucnirii războiului, a declarat marţi seară ministrul de interne Ayelet Shaked.
UPDATE: Statele Unite au declarat marţi că se tem că forţele ruse ar putea prelua controlul asupra unor structuri de cercetare biologică din Ucraina şi că ar putea confisca materiale sensibile, transmite AFP.
"Ucraina dispune de o instalaţie de cercetare biologică şi suntem, de fapt, destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acesteia", a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în cadrul unei audieri parlamentare.
"Aşadar, lucrăm cu ucrainenii asupra modalităţilor de a evita ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse, dacă acestea ar urma să se apropie de ele", a adăugat ea.
Senatorul republican Marco Rubio a subliniat că propaganda rusă vorbeşte despre un presupus plan ucrainean de a folosi "arme biologice în ţară în coordonare cu NATO".
"Dacă ar avea loc un incident sau un atac cu o armă biologică sau chimică în Ucraina, v-ar fi 100% clar că ruşii ar fi autorii?", a întrebat-o senatorul republican pe Victoria Nuland.
"Nu există nicio îndoială în mintea mea", a răspuns Nuland. Ea a adăugat că "este o tehnică clasică a ruşilor aceea de a-i acuza pe alţii de ceea ce intenţionează să facă ei înşişi", a răspuns Victoria Nuland, conform Agerpres.
UPDATE: Preşedintele francez Emmanuel Macron şi secretarul de stat american Antony Blinken au convenit, marţi, la Paris, să continue să facă presiuni asupra preşedintelui rus Vladimir Putin în încercarea de a pune astfel capăt războiului din Ucraina, tranmsite AFP.
Macron şi Blinken "şi-au reafirmat angajamentul de a impune costuri semnificative preşedintelui Putin şi colaboratorilor săi atât timp cât continuă războiul deliberat în Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.
Ei au decis, de asemenea, să continue "coordonarea strânsă cu privire la Iran şi eforturile de a obţine un acord la Viena care să asigure o revenire reciprocă la respectarea deplină" a pactului nuclear din 2015 care vizează contracararea programului nuclear iranian cu scopul de a-i limita capacitatea de a dezvolta arme nucleare.
Secretarul de stat american s-a deplasat marţi seară la Paris, după opriri în alte şapte ţări europene, inclusiv o vizită la graniţa cu Ucraina pentru a se întâlni cu omologul său ucrainean, vizite menite să întărească unitatea în faţa invaziei Ucrainei de către Rusia şi să reafirme sprijinul Washingtonului pentru aliaţii săi.
În cursul zilei de marţi, Antony Blinken a declarat la Tallinn, în Estonia, că Statele Unite îşi intensifică sprijinul pentru cele trei ţări baltice, foste republici sovietice, în prezent membre ale NATO.
"Poporul estonian, care a trăit decenii sub ocupaţia sovietică, înţelege profund cât de rău este războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei în Ucraina. Cât de puternic trebuie să apere lumea dreptul Ucrainei de a exista ca ţară suverană şi democratică, liberă să îşi aleagă propriul viitor", a declarat Blinken la o conferinţă de presă comună cu premierul Kaja Kallas.
"Trebuie să apărăm fiecare centimetru din teritoriul NATO cu toată puterea noastră colectivă", a subliniat secretarul de stat american, conform Agerpres.
UPDATE: Coca Cola îşi suspendă activitatea din Rusia. "Gândurile noastre se îndreaptă către oamenii care suferă efectele acestor evenimente tragice din Ucraina", a transmis compania, conform Moscow Times.
UPDATE: Statele Unite s-au declarat "surprinse" marţi de oferta Poloniei de a le trimite toate avioanele sale Mig-29 pe care Ucraina ar dori să le preia, transmite AFP.
"Din câte ştiu, nu ne-au consultat în prealabil", a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în timpul unei audieri parlamentare."Cred că este un anunţ surpriză din partea polonezilor", a adăugat ea.
Ea a precizat că a luat parte, chiar înaintea acestei audieri, la o întâlnire în cadrul căreia ar fi putut să audă despre o astfel de decizie, dacă aceasta ar fi fost coordonată cu Varşovia.
"Dar după cum ştiţi, ne consultăm cu ei de câteva zile în legătură cu această solicitare a ucrainenilor de a-şi primi avioanele", a amintit ea.
Duminică, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat, în timpul unei vizite în Republica Moldova, că Statele Unite "lucrează activ" la un acord cu Polonia pentru a trimite avioane de luptă în Ucraina cu care să lupte împotriva invaziei ruse. Una dintre întrebările restante era în special posibilitatea ca Washingtonul să înlocuiască aceste Mig-29 cu avioane de luptă americane în flota poloneză.
Avioanele Mig-29, de concepţie sovietică, ar putea fi operate de piloţii ucraineni.
"Autorităţile Republicii Polone, după consultări cu preşedintele şi guvernul, sunt gata să deplaseze fără întârziere şi în mod gratuit toate aeronavele sale Mig-29 la baza Ramstein" din Germania "şi să le pună la dispoziţia guvernului Statelor Unite", a anunţat marţi ministerul polonez de externe într-un comunicat, scrie Agerpres.
Polonia sprijină Kievul cu armament defensiv şi a anunţat că nu va trimite avioane de luptă în Ucraina, pe motiv că nu este parte directă în conflictul dintre Ucraina - care nu este ţară membră a NATO - şi Rusia, potrivit Reuters.
UPDATE: Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, marţi seară, că, deşi condamnă invazia militară rusă în Ucraina, nu va susţine interzicerea importurilor de energie din Rusia, informează CNN.
"Deşi condamnăm ofensiva militară a Rusiei şi războiul, nu vom permite ca familiile ungare să fie puse să suporte costurile războiului; iar sancţiunile nu trebuie să fie extinse la domeniile petrolului şi gazelor", a afirmat Viktor Orban, după ce a discutat cu premierul britanic, Boris Johnson.
Extinderea sancţiunilor occidentale asupra sectorului energetic rus ar constitui "o povară foarte mare şi disproporţionată" asupra Ungariei, a subliniat Viktor Orban.
Premierul Ungariei a explicat că principalele importuri de petrol şi gaz în ţara sa sunt din Rusia şi că cele mai multe locuinţe au instalaţii de încălzire cu gaz natural. Economia Ungariei "pur şi simplu nu poate funcţiona" fără petrol şi gaze din Rusia, a subliniat Orban.
Statele Unite vor suspenda importurile de petrol şi gaze din Rusia, în contextul sancţiunilor masive aplicate din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, a anunţat, marţi după-amiază, preşedintele Joseph Biden.
La rândul său, Comisia Europeană propune reducerea importurilor de gaze din Rusia cu două-treimi în cursul acestui an și eliminarea de tot a dependenţei de resursele energetice rusești înainte de 2030.
Germania a respins sugestiile Statelor Unite şi Marii Britanii de oprire a importurilor de energie din Rusia, reamintind că ţările Uniunii Europene sunt dependente de resursele energetice ruseşti, scrie Mediafax.
UPDATE: Vânzarea de valute străine va fi suspendată până pe 9 septembrie, a anunţat miercuri într-un comunicat de presă Banca Centrală a Rusiei, lovită de sancţiuni occidentale fără precedent din cauza ofensivei ruse în Ucraina, transmite AFP.
Între 9 martie şi 9 septembrie 2022,"băncile nu vor putea vinde valută străină cetăţenilor", se arată în comunicat, care adaugă că ruşii vor putea, totuşi, să schimbe valută străină în ruble în această perioadă, scrie Agerpres.
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că 50 de copii au murit în Ucraina de la începutul războiului cu Rusia. Anunţul a fost făcut într-un discurs susţinut în faţa Camerei Comunelor a Marii Britanii.
"În 13 zile de război, peste 50 de copii au fost ucişi. Aceştia sunt copii care ar fi putut trăi, dar aceşti oameni i-au luat de lângă noi. Marea Britanie, Ucraina nu a vrut acest război, Ucraina nu a vrut să devină mare, dar a devenit mare în aceste zile. Salvăm oameni, în ciuda faptului că luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume. Trebuie să luptăm contra rachetelor, elicopterelor. Întrebarea pentru noi acum este cea shakesperiană, a fi sau nu a fi. Acum avem un răspuns definitiv: a fi. Nu vom renunţa şi nu vom pierde. Vom lupta până la final pe mare, în aer, indiferent de costuri. Vom lupta în păduri, pe câmp, pe străzi. Vom lupta pe malurile râurilor. Vrem ajutorul ţărilor civilizate. Suntem recunoscători pentru tot ajutorul oferit, dar vă rugăm să creşteţi presiunea sancţiunilor şi recunoaşteţi Rusia ca stat terorist. Asiguraţi-ne un cer sigur deasupra Ucrainei. Slavă Ucrainei, Slavă Marii Britanii", a declarat Zelenski.
VEZI DISCURSUL SĂU, ASEMĂNĂTOR CU CEL AL LUI WINSTON CHURCHILL DIN FILMUL THE DARKEST HOUR AICI
Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat un embargo total asupra petrolului, gazelor şi energiei din Rusia. VEZI DECLARAŢIILE COMPLETE ALE PREŞEDINTELUI AMERICAN AICI
Rusia a venit cu o propunere "dificilă, dar nu imposibilă" pentru Ucraina, pentru a înceta focul. Anunţul a fost făcut de premierul israelian Naftali Bennett. VEZI MAI MULTE AICI
O fetiţă de 6 ani din Mariupol a murit din cauza deshidratării. Trupul ei a fost scos din dărâmăturile unei clădiri distruse. Tot marţi, preşedintele Zelenski a reacţionat după ce o familie cu doi copii a fost ucisă de ruși, în timp ce fugeau din calea războiului.
„O familie a fost ucisă. Un bărbat, o femeie și doi copii. Chiar pe drum... Când tocmai încercau să fugă din oraș ca să scape. Întreaga familie. Câte astfel de familii au murit în Ucraina! Nu vom ierta, nu vom uita!”, a spus Volodimir Zelenski. VEZI MAI MULTE AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu