Sistemele de monitorizare de la Cernobîl au încetat să mai funcționeze, afirmă AIEA

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, sistemele de monitorizare de la Cernobîl nu mai funcționează.

Sistemele de monitorizare a instalațiilor de deșeuri radioactive de la Cernobîl, în nordul Ucrainei, au încetat să mai transmită date către organizația de supraveghere nucleară a ONU, a declarat instituția, citată de Sky News.

"Directorul general a indicat că transmisia de date de la distanță de la sistemele de monitorizare a garanțiilor instalate la centrala nucleară de la Cernobîl a fost pierdută", a precizat Agenția Internațională pentru Energie Atomică într-un comunicat.

Cernobîl - scena unui accident nuclear major în aprilie 1986 - a fost preluat de forțele rusești luna trecută, conform Mediafax.

Victoria Nuland recunoaște că Ucraina deține structuri de cercetare pentru crearea de arme biologice

Statele Unite au recunoscut, marți, că lucrează cu Ucraina pentru a împiedica forțele ruse invadatoare să confiște material de cercetare biologică, pe fondul îngrijorării guvernelor că acestea ar putea fi folosite pentru a crea arme biologice.

„Ucraina are facilități de cercetare biologică, despre care, de fapt, suntem acum destul de îngrijorați că trupele ruse ar putea încerca să le preia”, a declarat Victoria Nuland, înalt oficial al Departamentului de Stat, parlamentarilor americani, la o audiere, când a fost întrebată direct dacă Ucraina are arme biologice.

„Lucrăm cu ucrainenii la modul în care pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse”, a spus Nuland.

Senatorul american Marco Rubio a remarcat că au existat rapoarte ale „propagandei ruse” care susțin că ucraineni ar urmări crearea de arme biologice, cu coordonare din partea NATO.

Întrebată de Rubio dacă ar avea loc un atac cu arme biologice sau chimice în interiorul Ucrainei, rușii fiind în spatele lui, Nuland a afirmat: „Nu există nicio îndoială în mintea mea, domnule senator”.

„Și este o tehnică clasică rusă să dai vina pe celălalt pentru ceea ce intenționează să facă ei înșiși.”, a mai spus aceasta (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel