Victoria Nuland recunoaște că Ucraina deține structuri de cercetare pentru crearea de arme biologice / VIDEO

Sursă foto: Captură YouTube U.S. Department of State
Sursă foto: Captură YouTube U.S. Department of State

Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru afaceri politice al SUA, a afirmat că Ucraina deține capacități de cercetare biologică.

Statele Unite au recunoscut, marți, că lucrează cu Ucraina pentru a împiedica forțele ruse invadatoare să confiște material de cercetare biologică, pe fondul îngrijorării guvernelor că acestea ar putea fi folosite pentru a crea arme biologice.

„Ucraina are facilități de cercetare biologică, despre care, de fapt, suntem acum destul de îngrijorați că trupele ruse ar putea încerca să le preia”, a declarat Victoria Nuland, înalt oficial al Departamentului de Stat, parlamentarilor americani, la o audiere, când a fost întrebată direct dacă Ucraina are arme biologice.

„Lucrăm cu ucrainenii la modul în care pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse”, a spus Nuland.

Senatorul american Marco Rubio a remarcat că au existat rapoarte ale „propagandei ruse” care susțin că ucraineni ar urmări crearea de arme biologice, cu coordonare din partea NATO.

Întrebată de Rubio dacă ar avea loc un atac cu arme biologice sau chimice în interiorul Ucrainei, rușii fiind în spatele lui, Nuland a afirmat: „Nu există nicio îndoială în mintea mea, domnule senator”.

„Și este o tehnică clasică rusă să dai vina pe celălalt pentru ceea ce intenționează să facă ei înșiși.”, a mai spus aceasta.

Rusia a avertizat anterior că Ucraina lucrează la crearea de arme biologice


Pe 6 martie, Ministerul de Externe al Moscovei a postat pe Twitter o informație potrivit căreia forțele ruse au găsit dovezi că Kievul „ascundea urmele programului militar-biologic din Ucraina”, finanțat de Pentagon.

Atlantic Council, un think-tank cu sediul la Washington, spune că Kremlinul a căutat să-și justifice invazia, promovând o narațiune falsă conform căreia Ucraina dezvolta bombe interzise și arme biologice. Consiliul a spus că nu există dovezi că Ucraina a creat astfel de arme, scrie Inquirer.

Volodimir Zelenski a fost decorat cu Ordinul Leului Alb, cel mai înalt ordin al Cehiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost decorat de președintele ceh Miloš Zeman, în timpul ceremoniei de decorare a statului, în urma propunerilor de a face acest lucru din partea deputatului Barbora Urbanová a Partidului Primarilor și Independenților.

Președintele ceh și-a exprimat admirația pentru liderul ucrainean, care a refuzat până acum asistența SUA pentru a părăsi țara și a rămas la Kiev pentru a ajuta la coordonarea apărării țării sale.

„Deși Statele Unite s-au oferit să-l evacueze, Zelenski a rămas în capitala țării sale, de unde controlează apărarea”, a spus președintele ceh, un susținător al președintelui Putin în trecut (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel