Volodimir Zelenski a fost decorat cu Ordinul Leului Alb, cel mai înalt ordin al Cehiei

Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський
Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський

Președintele Miloš Zeman l-a decorat pe ucraineanul Zelenski cu cel mai înalt ordin al Cehiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost decorat de președintele ceh Miloš Zeman, în timpul ceremoniei de decorare a statului, în urma propunerilor de a face acest lucru din partea deputatului Barbora Urbanová a Partidului Primarilor și Independenților.

Președintele ceh și-a exprimat admirația pentru liderul ucrainean, care a refuzat până acum asistența SUA pentru a părăsi țara și a rămas la Kiev pentru a ajuta la coordonarea apărării țării sale.

„Deși Statele Unite s-au oferit să-l evacueze, Zelenski a rămas în capitala țării sale, de unde controlează apărarea”, a spus președintele ceh, un susținător al președintelui Putin în trecut.

„Nu departe de granițele noastre, războiul provocat de agresiunea rusă împotriva Ucrainei este aprig și cred că este crucial să profităm de această ocazie pentru a ne aminti de poporul Ucrainei”, a continuat Zeman.

„De aceea steagul național ucrainean a fost atârnat astăzi în curtea Castelului Praga. De aceea s-a auzit pentru prima dată imnul ucrainean și de aceea vă rugăm să contribuiți financiar, de exemplu printr-o organizație caritabilă catolică, pentru a ajuta refugiații ucraineni”, a adăugat liderul ceh.

Președintele ucrainean a fost decorat cu Ordinul Leului Alb

Președintele l-a decorat pe omologul ucrainean cu Ordinul Leului Alb, cel mai înalt ordin al Republicii Cehe. De asemenea, a fost decorat și fostul ambasador în Rusia, fostul europarlamentar Vladimír Remek și fostul ministru al Sănătății Roman Prymula, care a fost în funcție în timpul celui de-al doilea val de Covid-19.

Unii dintre invitații au optat să nu participe la ceremonie din cauza poziției anterioare pro-ruse a președintelui. De exemplu, președintele Senatului Miloš Vystrčil și președintele Camerei Deputaților Markéta Pekarová Adamová nu au venit, scrie RMX.

Zelenski: Mi-am pierdut interesul pentru NATO. Nu sunt pregătiți să ne accepte. Sunt gata pentru dialog, dar nu pentru capitulare

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, din nou, președintelui rus Vladimir Putin un dialog, subliniind că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze:

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare“, a spus Zelensky într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Federației Ruse pentru o încetare a focului: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept partea a Rusiei și recunoașterea independenței celor două republici separatiste Donețk și Lugansk.

„Nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de lucruri contradictorii și de confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales“, el a adăugat (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel