O fetiţă de 6 ani din Mariupol a murit din cauza deshidratării. Trupul ei, scos din dărâmăturile unei clădiri distruse

Fotografie creată de Dhivakaran S, de la Pexels
Fotografie creată de Dhivakaran S, de la Pexels

O fetiţă de doar şase ani din oraşul ucrainean Mariupol a murit de deshidratare, anunţă primarul oraşului. Aceasta a fost scoasă de sub dărâmăturile unei clădiri distruse. 

Primarul orașului ucrainean asediat Mariupol, Vadim Boichenko, a declarat că trupul unei fetițe de șase ani, pe nume Tania, a fost scos din dărâmăturile unei clădiri rezidențiale distruse. El spune că fetița a murit din cauza deshidratării, scrie BBC.

"Mama ei a fost ucisă. Nu știm cât timp s-a luptat fata pentru viața ei. Nu ne putem imagina câtă suferință a trebuit să suporte. În ultimele minute de viață era singură, slăbită, speriată, însetată".

Primarul spune că povestea fetei, menționată și de președintele Volodimir Zelenski în discursul său, a fost "una dintre multele povești tragice din Mariupol, orașul care supraviețuiește într-o blocadă de opt zile".

Boichenko a declarat: "Invadatorii ruși au lăsat cu cinism orașul de o jumătate de milion de locuitori fără apă, lumină, căldură și comunicații. Toate căile de acces în oraș sunt blocate. Toate eforturile de a livra alimente și medicamente locuitorilor orașului au fost blocate de armata rusă".

El a făcut apel la Occident să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina, inclusiv să introducă o zonă de interdicție aeriană. Boichenko a adăugat: "Nu o va aduce înapoi pe Tania, dar va salva viețile a mii de alți copii din Ucraina", scrie Mediafax.

O familie cu doi copii a fost ucisă de ruși, în timp ce fugeau din calea războiului. Zelenski: Nu vom uita, nu vom ierta

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a promis că îi va vâna și ucide „toți nenorociții” care au ucis o familie cu doi copii, în timp ce erau evacuați dintr-o suburbie a Kievului, scrie New York Post.

„O familie a fost ucisă. Un bărbat, o femeie și doi copii. Chiar pe drum... Când tocmai încercau să fugă din oraș ca să scape. Întreaga familie. Câte astfel de familii au murit în Ucraina! Nu vom ierta, nu vom uita!”, a spus Volodimir Zelensky.

„Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război, pe pământul nostru. Vom găsi fiecare nenorocit care a tras în orașele noastre, în oamenii noștri, care a bombardat pământul nostru, care a lansat rachete sau care a dat ordin. Nu va exista lini. Nu va exista niciun loc liniștit pe acest Pământ pentru voi, cu excepția mormântului”, a mai spus președintele ucrainean.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel