COD PORTOCALIU  Alerte meteo în mai multe județe. A fost emis COD PORTOCALIU și Cod Galben. Ninsoare VISCOLITĂ la munte

foto pixabay ilustrativ/ANM anunță ninsoare viscolită la munte
foto pixabay ilustrativ/ANM anunță ninsoare viscolită la munte

ANM a emis alerte de Cod Galben și Cod Portocaliu, vineri, 26 noiembrie 2021.

Atenție, ninsoare viscolită la munte! 

Este Cod Portocaliu până ora 20:00, în zona de munte a județelor Gorj și Vâlcea, peste cota 1800, unde meteorologii anunță că urmează intensificări ale vântului cu viteze de peste 110-120 km/h, temporar ninsoare viscolită. Vizate de alerta de Cod Portocaliu sunt și județele Alba, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin și Hunedoara, de asemenea, în zona de munte, peste cota 1800. 

Vânt puternic în opt județe

Pentru județul Sibiu (Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Sadu, Boița), a fost emis Cod Galben de intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 60-70 km/h. Alerta este valabilă până la ora 20:00. 

Cod Galben de vânt puternic va fi, tot până la ora 20:00, și-n județele: Bacău: zona joasă, Botoşani, Galaţi, Neamţ: zona joasă, Vrancea: zona joasă, Iaşi și Vaslui, unde vântul va ajunge la viteze de 55-60 km/h.

Prognoză meteo minivacanţă 27 noiembrie - 1 decembrie

Mirela Polifronie, de la Administrația Națională de Meteorologie, a vorbit într-o emisiune difuzată de DC News şi DC News TV, despre prognoza pentru minivacanţa de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională a României: 

"Veştile nu sunt chiar atât de bune, mai ales din punct de vedere termic. Ar trebui să ne bucurăm de sfârşitul acesta de săptămână care ne aduce temperaturi destul de ridicate – de exemplu în zona Capitalei vom avea temperaturi de 15-16 grade.

Ultima zi a lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie vin cu o uşoară scădere, mai pronunţată pe parcursul zilei de 1 decembrie, când vom avea maxime cuprinse între 3 şi 12 grade, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze în partea de sud-vest a ţării, mai precis în Oltenia.

De asemenea, în dimineaţa zilei de 1 decembrie temperaturile vor fi negative în aproape toată ţara. De exemplu în zona Capitalei sunt şanse destul de mari ca minima să ajungă spre minus 4, minus 2 grade Celsius. 

În următoarele zile (n.r. – din 2 decembrie) ar urma o uşoară creştere, dar cu toate că temperaturile vor fi coborâte pe 1 decembrie, ele sunt apropiate de normalul perioadei, temperaturi potrivite pentru această perioadă. Aşa cum spuneam, urmează o uşoară creştere, iar din punctul de vedere al precipitaţiilor, acestea vor fi preponderent în regiunile intracarpatice, în vestul, nordul şi centrul ţării, sub formă de ploaie şi probabilitatea ca acestea să se transforme şi în lapoviţă sau ninsoare ar fi mai ridicată în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie. Nu sunt însemnate cantitativ, de altfel în zona de munte – asta ar fi o veste bună – la începutul lunii, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1.400 – 1.500 de metri, pentru ca în noaptea de marţi spre miercuri să avem şi în zone mai joase, la sub 1.200 de metri.

În Bucureşti, unde va avea loc defilarea de Ziua Naţională, şansele de precipitaţii sunt extrem de reduse".

Vezi aici interviul 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel