EXCLUSIV  Prognoză meteo minivacanţă 27 noiembrie - 1 decembrie. Polifronie (ANM): Urmează o scădere a temperaturilor, dar este şi o veste bună

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Mirela Polifronie, de la Administrația Națională de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie 2021. 

Mirela Polifronie, de la Administrația Națională de Meteorologie, a vorbit într-o emisiune difuzată de DC News şi DC News TV, despre prognoza pentru minivacanţa de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională a României.

"Veştile nu sunt chiar atât de bune, mai ales din punct de vedere termic. Ar trebui să ne bucurăm de sfârşitul acesta de săptămână care ne aduce temperaturi destul de ridicate – de exemplu în zona Capitalei vom avea temperaturi de 15-16 grade.

Ultima zi a lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie vin cu o uşoară scădere, mai pronunţată pe parcursul zilei de 1 decembrie, când vom avea maxime cuprinse între 3 şi 12 grade, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze în partea de sud-vest a ţării, mai precis în Oltenia.

De asemenea, în dimineaţa zilei de 1 decembrie temperaturile vor fi negative în aproape toată ţara. De exemplu în zona Capitalei sunt şanse destul de mari ca minima să ajungă spre minus 4, minus 2 grade Celsius.

În următoarele zile (n.r. – din 2 decembrie) ar urma o uşoară creştere, dar cu toate că temperaturile vor fi coborâte pe 1 decembrie, ele sunt apropiate de normalul perioadei, temperaturi potrivite pentru această perioadă. Aşa cum spuneam, urmează o uşoară creştere, iar din punctul de vedere al precipitaţiilor, acestea vor fi preponderent în regiunile intracarpatice, în vestul, nordul şi centrul ţării, sub formă de ploaie şi probabilitatea ca acestea să se transforme şi în lapoviţă sau ninsoare ar fi mai ridicată în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie. Nu sunt însemnate cantitativ, de altfel în zona de munte – asta ar fi o veste bună – la începutul lunii, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1.400 – 1.500 de metri, pentru ca în noaptea de marţi spre miercuri să avem şi în zone mai joase, la sub 1.200 de metri.

În Bucureşti, unde va avea loc defilarea de Ziua Naţională, şansele de precipitaţii sunt extrem de reduse", a declarat, într-un interviu acordat DC News, Mirela Polifronie, de la Administrația Națională de Meteorologie.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel