EXCLUSIV  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, interviu la DCNews și DCBusiness

Adrian Vasilescu
Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, oferă, miercuri, 10 august, un interviu în exclusivitate pentru DCNews și DCBusiness.

Miercuri, începând cu ora 13.00, urmăriți interviul cu Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. Acesta va fi transmis în format LIVE pe dcnews.ro, la DCNewsTV.ro, dcbusiness.ro, dar și pe rețelele de socializare ale celor trei site-uri. 

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât, săptămâna trecută, majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,50% pe an, de la 4,75% pe an, începând cu data de 8 august 2022. Potrivit BNR, cele mai recente date şi analize indică o cvasi-stagnare a activităţii economice atât în trimestrul II, cât şi în trimestrul III al anului curent, sub impactul războiului din Ucraina şi al sancţiunilor asociate.

„Inflaţia este o boală grea, ce loveşte în puterea de cumpărare a populaţiei şi a întreprinderilor. Puterea de cumpărare scade de la o lună la alta, pentru că inflaţia, la rândul ei, este mai grea de la o lună la alta. Oamenii văd că lucrurile se înăspresc. Primul semnal, cel puţin la noi, a fost preţul energiei electrice. După aceea a crescut preţul gazelor naturale, după care preţul combustibililor. Această criză energetică s-a manifestat, în primul rând, ca un decalaj între cerere şi ofertă. Cerea de energie devenise mai mare decât puteau oferi producătorii de energie. Şi atunci au început să vină scumpirile”, a spus Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu. „Banca Naţională a României mizează clar pe o decizie care să îmbunătăţească tratamentul acestei boli”, a punctat acesta. 

Rămâneți pe DCNews și DCBusiness pentru interviul cu Adrian Vasilescu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel