Mulți oameni folosesc suplimente ca să adoarmă. Riscurile la care se supun și nu știu

Somnul poate fi o provocare în anumite zile din pricina stresului  FOTO: pexels.com
Somnul poate fi o provocare în anumite zile din pricina stresului FOTO: pexels.com

Din ce în ce mai mulți oameni apelează la suplimente ca să reușească să adoarmă. Pandemia COVID nu a îmbunătățit lucrurile.

O cercetare atrage atenția asupra faptului că din ce în ce mai mulți oameni folosesc suplimente cu melatonină, procurate fără rețetă și fără consultul medicului, ca să adoarmă. Experții atrag atenția că aceste tipuri de suplimente sunt periculoase când sunt luate în cantități mari și pe perioade de timp îndelungate, mai ales că bănuiesc că pandemia COVID ar fi crescut această tendință de a consuma suplimente pentru somn.

”În studii prospective, luarea de ajutoare pentru somn a fost asociată cu dezvoltarea demenței și a mortalității precoce”, a afirmat Rebecca Robbins, specialist în Medicina somnului de la Harvard Medical School. Studiul, care a analizat efectele utilizării suplimentelor cu melatonină între 1999 și 2018 pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, a observat că folosirea pe termen scurt a acestor suplimente pare a fi sigură, dar nu se știe nimic despre siguranța pe termen lung.

E bine de știut că folosirea suplimentelor cu melatonină a fost asociată cu dureri de cap, amețeală, crampe stomacale, confuzie, ușoară anxietate, depresie, tremor și tensiune arterială scăzută anormal, arată webmd.

VEZI și: De ce să te duci la culcare în fiecare noapte între orele 22.00 şi 23.00

Specialiștii susțin că ar fi bine să ne punem în pat între orele 22.00 și 23.00 deoarece suntem mai puțin expuși să ne îmbolnăvim de afecțiuni de inimă. ”Corpul are un ceas intern de 24 de ore, numit ritm circadian, care ajută la reglarea funcționării fizice și mentale. (...) Deși nu putem concluziona cauzalitatea din studiul nostru, rezultatele sugerează că orele de culcare mai devreme sau mai târzii pot perturba ceasul corporal, cu consecințe adverse pentru sănătatea cardiovasculară“, a spus autorul studiului, dr. David Plans de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

VEZI și: Efectele lipsei de somn la adolescenţi - Studiu

Cercetătorii americani au observat, într-un studiu, că cu cât somnul are o durată mai scurtă, cu atât crește nevoia de zahăr şi carbohidraţi a tinerilor. Iar pofta de zahăr şi carbohidraţi apare, de obicei, după ora 9 seara. Concluziile cercetării trag un semnal de alarmă întrucât obezitatea la copii este deja o epidemie la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel