ANM: Vremea în primele săptămâni din 2022

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Estimări meteorologice pentru intervalul 20.12.2021 - 17.01.2022.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media  perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Cu excepția regiunilor sudice și sud-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Temperatura medie a aerului se va situa în general în jurul celei normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 10.01.2022 – 17.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.

Recordul de temperatură din zona Arctică, 38 de grade, omologat: Un nou semnal de alarmă privind clima

Recordul de temperatură din Verhoiansk, zona Arctică, de 38 de grade Celsius în iunie 2020, a fost omologat de Organizaţia Mondială de Meteorologie. 

"Acest nou record arctic face parte dintre acele observaţii raportate în arhive privind extremele meteorologice şi climatice de către OMM, o agenţie specializată din cadrul ONU, care trage un semnal de alarmă privind schimbările suferite de clima noastră", a subliniat secretarul general al OMM, Petteri Taalas, notând că în acelaşi an şi în Antarctica s-a înregistrat un record de 18,3 grade Celsius.

"Ancheta noastră evidenţiază creşterea temperaturilor într-o regiune care este importantă pentru restul lumii din punct de vedere climatic" şi care ar trebui, prin urmare, să fie monitorizată în permanenţă, a subliniat Randall Cerveny, raportor al OMM pentru extreme climatice şi meteorologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel