COD PORTOCALIU  ANM, prognoza meteo pentru București și vremea pe o lună/ UPDATE: COD PORTOCALIU de ultimă oră!

ANM a emis două noi alerte meteo de Cod Galben, prognoza specială pentru București, dar și estimarea meteo pe o lună. 

UPDATE 3: 

A fost emis Cod Galben de averse ce vor cumula peste 20-30 l/mp, intensificări ale vântului, descărcări electrice, grindină pentru județul Neamţ (Piatra-Neamț, Roznov, Borlești, Săvinești, Dumbrava Roșie, Zănești, Podoleni, Bodești, Rediu, Girov, Crăcăoani, Bălțătești, Gârcina, Bârgăuani, Mărgineni, Ștefan cel Mare, Ghindăoani, Războieni, Dragomirești, Dochia, Făurei, Ruginoasa, Negrești, Dobreni), valabil până la 16:45. 

UPDATE 2: 

A fost emis Cod Portocaliu de averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină, pentru intervalul 15:00 - 16:00, în județul Buzău: Nehoiu, Pătârlagele, Pârscov, Lopătari, Cislău, Gura Teghii, Calvini, Chiojdu, Scorțoasa, Viperești, Pănătău, Mânzălești, Cătina, Cozieni, Brăești, Colți, Bozioru, Odăile, Cănești, Chiliile.

UPDATE: 

A fost emis nou Cod Portocaliu pentru județul Prahova (Ploiești, Brazi, Valea Călugărească, Bărcănești, Puchenii Mari, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Târgșoru Vechi, Poienarii Burchii, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Dumbrava, Mănești, Cocorăștii Colț, Tinosu, Olari) de averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină, valabil până la 16:00. 

---- 

A fost emis Cod Portocaliu de averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină pentru județul Prahova (Câmpina, Băicoi, Breaza, Vălenii de Munte, Filipeștii de Pădure, Plopeni, Brebu, Florești, Slănic, Vărbilău, Telega, Măgureni, Scorțeni, Gura Vitioarei, Bănești, Poiana Câmpina, Lipănești, Măgurele, Cornu, Vâlcănești, Teișani, Aluniș, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Șotrile, Gornet, Provița de Jos, Provița de Sus, Cosminele, Talea) și județul Dâmboviţa (Valea Lungă, Iedera, Vișinești). 

Alerta a intrat în vigoare la 14.35 și este valabilă până la 15:15. 

ANM, Cod Galben de caniculă

ANM a emis Cod Galben care a intrat în vigoare astăzi, la ora 10:00, și este valabil până joi, 5 august, la ora 22:00. Meteorologii anunță disconfort termic ridicat. ”Local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.” anunță ANM. (VEZI HARTA ANM 1)

ANM, Cod Galben de furtuni

De asemenea, ANM a emis încă o atenționare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 3 august, ora 10:00 – 04 august, ora 10:00. 

”În intervalul menționat, local la munte, în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...45 l/mp. Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.” anunță ANM. (VEZI HARTA ANM 2)

Cod Galben se emite atunci când fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

ANM, prognoza specială pentru București. Vremea în Capitală 

În intervalul 3 august, ora 09:00 - 4 august, ora 09:00, pentru București se anunță: Valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute decât în zilele precedente, cu o maximă a temperaturii aerului de 32...33 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge și depăși ușor pragul de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se situa în jurul a 20 de grade.

Pentru intervalul 4 august, ora 09:00 - 5 august, ora 22:00, vremea se anunță călduroasă, cu disconfort termic ridicat îndeosebi în cursul după-amiezilor. Miercuri (4 august), temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar joi (5 august) va fi de 36...37 de grade. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 19 și 22 de grade. Cerul va fi variabil și, trecător, mai ales în cursul serilor, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

ANM, prognoza meteo pe o lună

Săptămâna 2 - 9 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în nord-vestul extrem.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice și la munte, dar și local excedentar în nordul țării și în extremitatea de nord-est, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 9 - 16 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord-vest și nord-est, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 16 - 23 august

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 23 - 30 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână, vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel