Soldatul care nu a crezut 30 de ani că războiul mondial s-a sfârșit a murit

onoda_1974
onoda_1974

Soldatul japonez, care, timp de 30 de ani, s-a ascuns în jungla filipineză, convins că cel de-Al Doilea Război Mondial nu s-a încheiat, a decedat.

Hiroo Onoda, cel care timp de trei decenii a rămas ascuns într-o pădure din Filipine împreună cu alți doi camarazi, de teamă să nu cadă în mâna inamicilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, a decedat, la vârsta de 91 de ani, la Tokio, în urma unui atac de cord, scrie Digi24.

Cei trei camarazi s-au refugiat în jungla de pe Insula Lubang din Filipine, încă din 1944, iar Hiroo Onoda a rămas acolo până în 1974, pentru că nu a crezut că războiul se înheiase și primise ordin să nu se predea, o comandă de care a ascultat timp de aproape trei decenii.

Deşi auziseră că luptele s-au încheiat, cei trei n-au vrut să se întoarcă în ţară, de teamă să nu cadă în mâinile duşmanilor. Însă în 1950, unul dintre camarazii lui Hiroo Onoda a murit, iar celălalt a decis să iasă din ascunzătoare.

Atunci au aflat autorităţile nipone că în jungla filipineză se mai află un militar, doar că el nu a putut fi convins să revină acasă. Abia în 1974, după ce fostul său comandant de pe front s-a dus la el ca să-l convingă că războiul se sfârşise de trei decenii, Onoda a părăsit jungla și s-a întors în țara sa, după ce a salutat drapelul japonez și a predat sabia de samurai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel