EXCLUSIV  Dragnea, despre căderea Guvernului Cîțu și cele două planuri ale lui Iohannis: Nu era un Guvern, ci o adunătură de interese

Liviu Dragnea / Foto: Facebook
Liviu Dragnea / Foto: Facebook

Liviu Dragnea a spus, miercuri, la DCNewsTV, că era previzibilă căderea Guvernului Gîțu.

„Din punctul meu de vedere, e o cacealma politică! Marți (n.r. la moțiune), în primul rând, nimeni nu a câștigat absolut nimic, în special românii, care nu au o viață mai bună începând de aseară sau de azi. Era previzibilă căderea Guvernului, numai un individ cu zero capacitate de înțelegere politică și cred că și economică, așa cum este Florin Cîțu, putea crede că are șanse. Mi-au zis câțiva prieteni aseară că Iohannis era supărat, pentru că nu a crezut că va pica Guvernul. Sunt convins că știa că va pica Guvernul. Are suficiente informații ca președinte al României și știa că va pica Guvernul. E unul dintre cele două planuri pe care le-a avut Iohannis probabil și înainte de acest scandal. A avut două obiective importante: să preia controlul PNL, prin Cîțu, care e foarte obedient. Și al doilea: să nu ajungă în funcții de conducere în parchetele din România niște procurori care ar fi umblat să deschidă sau redeschidă anumite dosare”, a spus Liviu Dragnea. 

„Ce se va întâmpla în continuare? Am auzit că PSD a anunțat că încă nu știe dacă merge la consultări la Cotroceni... Nu știe pentru că așteaptă să zică Iohannis ce să facă. Propunerea de alegeri anticipate mi se pare de un cinism îngrozitor”, a subliniat Liviu Dragnea. 

E bine că acest Guvern a picat, practic nu era un Guvern, era o adunătură de interese. Dar, când depui o moțiune, este important să ai și pasul următor, adică să-ți asumi guvernarea!”, a mai spus, în cadrul interviului de la DCNewsTV, Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea, la DC News (Miercurea Neagră) cu Ciuvică și Chirieac

Guvernul Cîțu a fost demis în Parlament cu 281 de voturi 

Guvernul Cîțu a fost demis după ce marți 281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură a PSD. Este vorba despre senatori și deputați de la PSD, USR și AUR. Pentru a fi aprobată, moțiunea avea nevoie de 234 de voturi.

Președintele Klaus Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească și să găsească „abordări mature”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel