Consiliul Europei spun că autoritățile maghiare nu se străduiesc să identifice posibilele victime ale traficului de persoane.
Experţii Consiliului Europei au criticat, vineri, autorităţile ungare pentru eşecul de a identifica potenţialele victime ale traficului de persoane, ca urmare a înăspririi regulilor privind imigraţia şi azilul, informează MTI, preluată de Agerpres.
Potrivit GRETA (Grupul de experţi al Consiliului Europei pentru măsuri împotriva traficului de persoane), Ungaria ar trebui să-şi schimbe legislaţia, pentru a depista mai eficient şi a ajuta victimele traficului de persoane din rândul solicitanţilor de azil şi al migranţilor.
Copii, tratați ca adulți
Experţii, care au vizitat zonele de tranzit de la Roszke şi Tompa, la graniţa cu Serbia, în decembrie 2017, evocă lipsa unui spaţiu privat în care migranţii să poată discuta cu avocaţi ori medici, ca şi faptul că solicitanţii de azil nu sunt informaţi în privinţa drepturilor pe care le au. Copiii între 14 şi 17 ani ar putea fi "deosebit de vulnerabili, întrucât sunt trataţi ca adulţi, în pofida faptului că sunt minori", subliniază autorii raportului, care îşi exprimă, totodată, preocuparea faţă de comunicarea cu "gardienii ad-hoc" alocaţi acestor minori.
[citeste si]
Afirmații ”nefondate”, replică maghiarii
GRETA citează şi informaţii provenite de la misiunea Comisariatului ONU pentru drepturile omului din Serbia, conform cărora "numărul de expulzări colective din Ungaria către Serbia s-a ridicat la 79 în perioada 11-24 decembrie 2017".
Ministerul ungar de Interne a calificat, în ceea ce-l priveşte, drept "nefondate" constatările raportului cu privire la expulzări colective şi a respins, de asemenea, celelalte afirmaţii din documentul amintit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News