Stația de deșeuri de la Arad devine operațională sub administrarea municipalității

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Staţia de sortare a deşeurilor din municipiul Arad, o investiţie de 1,5 milioane de euro inaugurată în anul 2007, dar care nu a mai funcţionat în ultimul an pentru că a expirat contractul cu firma care o opera, va fi repusă în funcţiune sub administrarea directă a municipalităţii.

Reprezentanţii Primăriei Arad au anunţat, miercuri, că staţia de sortare va fi operată de societatea Recons SA, al cărui acţionar unic este municipiul Arad.

"Pentru a respecta prevederile legislaţiei privind gestionarea deşeurilor şi ţinând cont de duratele relativ mari de organizare a unei proceduri de atribuire a contractelor de concesiune prin licitaţie deschisă, autoritatea executivă a identificat o soluţie mai rapidă de îndeplinire a obligaţiilor prin atribuirea directă a staţiei şi activităţii de sortare a deşeurilor reciclabile către operatorul SC Recons SA. Durata gestiunii directe va fi de maximum trei ani de la data semnării contractului, dar acesta va înceta de drept atunci când un operator privat va fi desemnat câştigător în urma licitaţiei care se află în derulare", a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Staţia de sortare a deşeurilor din Arad, investiţie în valoare de 1,5 milioane de euro, a fost inaugurată în anul 2007. Până în aprilie 2018, aceasta a fost operată de firma care colecta deşeurile, respectiv SC Polaris M Holding SA.

În momentul în care a expirat contractul cu operatorul de salubritate, staţia a fost introdusă în domeniul public al municipiului Arad şi tot atunci a fost demarată procedura de atribuire a contractului de servicii de consultanţă în domeniul achiziţiilor, pentru atribuirea contractului de delegare a activităţii de sortare a deşeurilor reciclabile, inclusiv operarea staţiei de sortare.

În perioada de peste un an în care unitatea nu a funcţionat, doar 1,1% din deşeurile colectate în municipiu au fost reciclate, în condiţiile în care ţinta autorităţilor pe anul 2018 era de 35%, iar pe 2019 este de 45%. 

Vezi și: Reciclarea, o afacere de miliarde pierdută de România. Avertisment de la Comisia Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel