Orașul Mariupol se află într-o situație extrem de dificilă, fiind asediat de forțele ruse de 12 zile.
Orașul Mariupol, care a fost bombardat de aproape două săptămâni, e în punctul de a rămâne fără provizii esențiale. Consiliul orașului spune că are cunoștință de 2.187 de locuitori care au fost uciși.
De asemenea, oficialii locali au spus că au avut loc cel puțin 22 de lovituri ruse asupra orașului în ultima zi.
"Oamenii se află într-o situație dificilă de 12 zile. Nu există curent, apă sau încălzire în oraș. Aproape că nu există comunicații mobile. Ultimele rezerve de alimente și apă se epuizează", se arată într-un comunicat.
Forțele ruse au capturat periferia de est a orașului. Fotografiile recente din satelit arată daune mari aduse infrastructurii rezidențiale și civile, scrie BBC.
Papa Francisc a condamnat cu fermitate atacul Federației Ruse împotriva Ucrainei.
„În numele lui Dumnezeu, să fie auzit strigătul oamenilor care suferă și să se oprească bombardamentele și atacurile”, a spus Suveranul Pontif în timpul rugăciunii sale săptămânale de duminică, în Piața Sf. Petru din Vatican.
„În numele lui Dumnezeu, vă rog, opriți acest masacru!”, a adăugat Papa Francisc.
Bombardarea spitalelor de copii și a țintelor civile este „barbară” și „nu are niciun motiv strategic valabil”, a completat Papa, potrivit BBC.
În cadrul unei interviu acordat BBC, Andrzej Duda a fost întrebat dacă nu crede că președintele Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.
"Este ceva ce lumea nu a mai văzut la această scară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a spus el.
"Dacă mă întrebați dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice în acest moment, mai ales când se află în această situație dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar din punct de vedere militar, nu îl câștigă."
Întrebat dacă o astfel de utilizare ar putea determina o intervenție a NATO, a spus el: "Bineînțeles, toată lumea speră că nu ar îndrăzni să facă acest lucru. Dar... dacă folosește arme de distrugere în masă, acest lucru ar schimba situația fundamental. Cu siguranță, [NATO]... ar trebui să se așeze la masă și va trebui să se gândească serios la ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu doar pentru Europa..., ci pentru întreaga lume.", scrie Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu