Rudele unei tinere iraniene care a murit în timpul protestelor au mințit despre cauza decesului

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Rudele unei tinere iraniene care și-a pierdut viața în timpul protestelor ar fi fost nevoite să mintă în privința cauzei morții acesteia.

Rudele unei tinere care a murit în timpul protestelor din Iran au fost forțate să facă declarații false, a informat o sursă apropiată familiei presa locală și BBC Persia. Nika Shakarami, în vârstă de 16 ani, a dispărut din Teheran pe 20 septembrie, după ce i-a spus unei prietene că este urmărită de poliție. Miercuri seara, un reportaj al televiziunii de stat a arătat-o ​​pe mătușa ei, Atash, spunând: „Nika a murit căzând de la etajul unei clădiri”.

Unchiul ei a fost văzut și el la televizor vorbind dezaprobator la adresa protestelor, în timp ce cineva pare să-i șoptească: „Spune, ticălosule!” Sursa a declarat pentru BBC Persia că acestea au fost „mărturisiri forțate” care au venit „după interogatorii intense în care cei doi au fost amenințați că alți membri ai familiei vor fi uciși”.

Atash și unchiul Nikei, Mohsen, au fost reținuți de autorități după ce Atash a postat mesaje online despre moartea nepoatei sale și a vorbit cu presa. Declarațiile televizate au fost înregistrate înainte de a fi difuzate, potrivit sursei.

Trupul tinerei avea multiple fracturi


Atash a declarat pentru BBC Persia, înainte de arestarea ei duminică, că Gărzile Revoluționare i-au spus că Nika a fost în custodia lor timp de cinci zile și apoi a fost predată autorităților închisorii. O curte de justiție a spus că, în noaptea în care a dispărut, Nika a intrat într-o clădire în care erau prezenți opt muncitori în construcții și că a fost găsită moartă în curtea de afară a doua zi dimineață.

Oficialul judiciar din Teheran, Mohammad Shahriari, a fost citat de presa de stat când a afirmat miercuri că o autopsie a arătat că Nika a suferit „mai multe fracturi... la pelvis, cap, membre superioare și inferioare, brațe și picioare, ceea ce indică faptul că persoana a fost aruncată de la înălțime”.

El a declarat că acest lucru a dovedit că moartea ei nu are nicio legătură cu protestele.

Politician suedez și-a tăiat părul în timpul ședinței Parlamentului European, în semn de solidaritate cu femeile din Iran

O politiciană suedeză născută în Irak și-a tăiat părul în timpul unei dezbateri din Parlamentul European, în semn de solidaritate cu manifestanții antiguvernamentali din Iran.

Abir Al-Sahlani, un membru al Parlamentului European de origine irakiană, a venit la pupitru pentru a vorbi despre represiunea cu care se confruntă femeile din Iran. Sahlani a cerut încetarea ”necondiționată și imediată” a oricărei violențe împotriva tuturor cetățenilor Iranului.  

Politicianul suedez a declarat: ”Până când Iranul va fi liber, furia noastră va fi mai mare decât cea a asupritorilor”. Protestele anti-hijab au izbucnit în Iran după ce o femeie de 22 de ani, Mahsa Amini, a murit în custodia poliției, după ce a fost arestată de către poliția Iranului. Vezi video și citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel