Rodia reduce tensiunea arterială și îmbunătățește memoria: 8 motive pentru a adăuga acest fruct în dieta zilnică

Rodia reduce tensiunea arterială și îmbunătățește memoria. Sursa - pixabay.com
Rodia reduce tensiunea arterială și îmbunătățește memoria. Sursa - pixabay.com

De mii de ani, oamenii au folosit puterea vindecătoare a semințelor de rodie. Acest fruct este chiar numit un superaliment datorită beneficiilor sale pentru sănătate. 

Deci, dacă doriți să pierdeți în greutate, să reduceți colesterolul din sânge, să normalizați echilibrul hormonal în organism, mâncați rodie în fiecare zi.

Rodia este considerată unul dintre cele mai sănătoase fructe datorită compoziției sale unice și a unui număr imens de proprietăți benefice pentru organism. Sucul său conține până la 15 tipuri de aminoacizi, dintre care 6 se găsesc doar în carne. Beneficiile sale pentru sănătate nu pot fi ignorate, de aceea medicii recomandă consumul de rodie cât mai des posibil.

 

Beneficiile rodiei pentru sănătate

 

Majoritatea fructelor conțin nutrienți valoroși. Dar rodia conține și polifenoli, despre care se crede că au efecte anticancerigene. Un studiu realizat de oamenii de știință iranieni confirmă această ipoteză.

Secretele longevității japonezilor: 5 condiții pentru o viață fericită

În plus, alte studii arată că acești polifenoli reduc riscul de apariție a bolii Alzheimer. În același timp, acidul punicic din rodie aparține acizilor grași polinesaturați. Conține multe substanțe bioactive care protejează organismul de diferite boli.

Rodia îmbunătățește echilibrul hormonal. Semințele de rodie conțin uleiuri care restabilesc echilibrul hormonal în organism. Acest fruct este deosebit de important atunci când vine vorba despre sănătatea femeilor, deoarece ameliorează disconfortul din timpul menstruației, calmează durerile de cap și ajută la menopauză.

Patru alimente care satisfac pofta de dulce și te ajută să slăbești

Rodia acționează ca insulina naturală. Rodia este un fruct sănătos, mai ales pentru persoanele care au diabet. O jumătate de linguriță de suc de rodie de 4 ori pe zi ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Rodia crește hemoglobina. Rodiile sunt bogate în fier. Prin urmare, persoanele cu anemie trebuie să bea suc diluat de rodie : câte o jumătate de pahar de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă. În plus, fructul este bogat în vitamine, fibre și potasiu, care promovează circulația sănătoasă.

Mănâncă aceste alimente la micul dejun: accelerează metabolismul cu 30% și ard grăsimea de pe abdomen

Rodia dezinfectează gura. Substanțele din rodie pot ajuta la combaterea microorganismelor dăunătoare, cum ar fi drojdia Candida albicans și anumite tipuri de bacterii. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale rodiei au fost confirmate de cercetări și pot ajuta la infecții și ulcere bucale, cum ar fi gingivita, parodontita și stomatita. În plus, coaja fructelor ameliorează durerea în gât și dezinfectează cavitatea bucală cu faringită.

Rodia poate scădea tensiunea arterială.  Fructul scade tensiune arterială fără efecte adverse asupra organismului. În plus, acest fruct are proprietăți calmante. Cu insomnie și anxietate, se recomandă să bei ceai de rodie.

Rodia îmbunătățește memoria. Se crede că un consumul regulat de suc de rodie, timp de cel puțin patru săptămâni, îmbunătățește semnificativ performanța memoriei verbale și vizuale.

Rodia reduce senzația de foame. Doar 1 pahar de suc de rodie pe zi te va ajuta să fii sătul. Cel mai probabil, acest efect se datorează conținutului ridicat de polifenoli din fructele exotice.

Pune ouăle într-un pahar cu apă, înainte de a le consuma. Este esențial pentru sănătate

Rodia protejează împotriva bolilor sistemului cardiovascular. Bolile de inima se pot dezvolta din mai multe motive. Unii dintre acești factori declanșatori pot fi afectați pozitiv de acidul punicic. Un studiu a constatat că consumul zilnic a 800 de mililitri de suc de rodie, timp de patru săptămâni, a redus semnificativ nivelul de trigliceride din sânge și a îmbunătățit nivelul de colesterol HDL.

Colesterolul HDL „bun” este o proteină importantă de transport în sânge care elimină excesul de colesterol rău, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare, inclusiv ateroscleroză, atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel