O barcă s-a răsturnat în Noua Zeelanda, iar 5 persoane și-au pierdut viața. O balenă ar fi de vină (Video)

Sursă foto: Pexels (Andrea Holien)
Sursă foto: Pexels (Andrea Holien)

O barcă s-a răsturnat în Noua Zeelandă, din cauza unui mamifer marin. 

Cinci persoane au murit în Noua Zeelandă după ce o barcă de observație a păsărilor s-a răsturnat, posibil după ce s-a ciocnit cu o balenă ce înota în apropiere. Unsprezece persoane, majoritatea din grupul de observare a păsărilor, se aflau la bord când vehicolul sa răsturnat sâmbătă în Goose Bay, lângă orașul Kaikōura.

Poliția a refuzat să speculeze cu privire la ceea ce a provocat accidentul, doar confirmând coliziunea.

Dar Craig Mackle, primarul din Kaikōura, le-a spus reporterilor că barca ar fi lovit o balenă ce se afla la suprafață, scrie BBC. Mackle a spus că în golf, condițiile la acea vreme erau „perfecte” și că oficialii au presupus că balena a ieșit la suprafață pe sub vas, provocând răsturnarea bărcii.

Este puțin probabil ca barca să fi lovit un buștean

Dacă barca ar fi lovit resturi, de exemplu un buștean, acesta ar fi lăsat o gaură mare în barca de 8,5 metri, a adăugat primarul, ceea ce nu era evident la locul accidentului.

„Acesta este un eveniment tragic care afectează multe vieți, nu în ultimul rând familiile și pe cei dragi. Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în salvarea și recuperarea victimelor. Să îi aducem pe toți acasă este cel mai bun rezultat într-o circumstanță atât de teribilă”, a spus Mackie la o conferință de presă.

Autoritățile de salvare nu au comentat teoria primarului

Sergentul Matt Boyce a refuzat să comenteze această teorie, dar a recunoscut că incidentul a fost „fără precedent”. El a spus că supraviețuitorii incidentului, inclusiv căpitanul bărcii, au fost duși cu toții la spital și ulterior au plecat acasă. Un supraviețuitor a suferit răni ușoare. Pasagerii navei făceau parte dintr-un grup de observare al păsărilor, participanții venind din toată țara.

Vanessa Chapman a spus site-ului de știri Stuff că a ajutat la salvare și a putut vedea o persoană care stă pe barca răsturnată fluturând brațele în sus când a sosit. Ea a spus că trei elicoptere au participat la salvare.

Numărul de balene din zonă a crescut

Kaikōura este popular printre fanii vieții marine și o serie de afaceri locale oferă excursii cu barca și plimbări cu elicopterul pentru a vedea balenele și delfinii. Mackle a declarat pentru Associated Press că astfel de accidente sunt nemaiauzite în regiune, dar numărul mare de balene din zonă în ultimele zile l-a făcut să-și facă griji cu privire la o coliziune.

În 2015, cinci turiști britanici au fost uciși în Canada, când o barcă de observare a balenelor a fost lovită de un val și s-a răsturnat.

O balenă s-a rătăcit pe Sena

O balenă beluga a fost observată în râul Sena din Franța, lângă o ecluză din Vernon, la aproximativ 70 km nord-vest de Paris. Cetățenii au fost îndemnați să stea departe de balena rătăcită. Experții sunt nedumeriți de ce balena s-a îndepărtat atât de departe de habitatul său natural.

„Provocarea acum va fi să-l ajutăm și să-l hrănim, să încercăm să-l însoțim spre ocean”, a declarat la începutul lunii august Lamya Essemlali, șeful grupului de mediu Sea Shepherd France, citat de agenția de presă Reuters și BBC. Ea spunea că scoaterea animalului din apă era exclusă, deoarece este prea riscant. Citește continuarea și vezi imaginile AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel