În ultimii şase ani, conform Departamentului de Sănătate Publică al Abu Dhabi, s-a înregistrat o creştere fără precedent a numărului de îmbolnăviri de malarie, transmite RIA Novosti.
[caption id="attachment_195470" align="alignleft" width="310" caption="Sursa: Global Look Press"][/caption]Anul trecut, în Abu Dhabi s-au înbolnăvit 2731 de oameni. Acest număr e de trei ori mai mare în comparaţie cu cel din anul 2005 când au existat 900 de cazuri. „O mare parte din cei infectaţi sunt din Pakistan şi India”, susţine Ahmad Abdalla, specialist principal în boli infecţioase a Departamentului de Sănătate Publică din Abu Dhabi. După părerea lui, este nevoie de o recalificare a angajaţilor din laboratoarele medicale din Emirate care i-ar ajuta să identifice corect paraziţii din sânge care provoacă boala.
Din anul 1997, în Emiratele Arabe Unite (EAU) nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire de malarie printre locuitorii ţării. De aceea, în anul 2007, Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a conferit EAU statutul de ţară în care nu există malarie. Emigranţii şi călătorii din Africa, Asia de Sud şi Sud-Est au schimbat starea lucrurilor. În ţările tropicale ale Asiei, Africii şi ale Americii de Sud, aproximativ 500 de milioane de oameni sunt bolnavi de malarie. În fiecare an mor mai mult de un milion de persoane din cauza netratării la timp a bolii.
Malaria este o boală infecțioasă, provocată de agenții patogeni introduși în organism prin înțepătura țânțarului Anofel și manifestată prin temperatură înaltă și frisoane repetate la intervale regulate. Este întâlnită mai ales în zonele tropicale şi subtropicale. În lipsa măsurilor corespunzătoare de prevenire şi tratament, malaria poate evolua către deces.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu