Mohamed Salah cere liderilor mondiali să facă „tot ce le stă în putință” pentru încetarea violențelor din Israel

Mohamed Salah cere liderilor mondiali să facă „tot ce le stă în putință” pentru încetarea violențelor din Israel  /  Sursă foto: Facebook Mohamed Salah
Mohamed Salah cere liderilor mondiali să facă „tot ce le stă în putință” pentru încetarea violențelor din Israel / Sursă foto: Facebook Mohamed Salah

Mohamed Salah, starul echipei de fotbal Liverpool, le cere liderilor mondiali să oprească violențele din Israel.

Atacantul echipei Liverpool FC, Mohamed Salah, a cerut liderilor mondiali, inclusiv premierului britanic Boris Johnson, să facă „tot ce le stă în putință” pentru a se asigura că violnețele și uciderea „oamenilor nevinovați încetează imediat”, potrivit unei postări pe Twitter.

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta marţi seară a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas, relatează AFP. Cu puţin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a anunţat că va lovi dur Israelul după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu zece etaje în Fâşia Gaza în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene. Sirenele au început să sune la Tel Aviv şi în oraşele din jur, potrivit armatei israeliene şi jurnaliştilor AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon. Braţul armat al Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv.

De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat până acum cu doi morţi şi zeci de răniţi. Atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puţin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost ucişi în aceste atacuri, conform acestor mişcări palestiniene (vezi AICI). 

CITEȘTE ȘI  -  Saranga, ambasadorul Israelului: Hamas a trecut o linie roșie. Mama mea locuiește într-un oraș bombardat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel