LIVE  Conflictul Israel - Hamas, LIVE 13 mai 2021. Ultimele informații despre atacuri. Zboruri suspendate. Copii uciși în deflagrații

Sursă: captură israelpalestine.livemap
Sursă: captură israelpalestine.livemap

Este a treia zi de violențe și bombardamente în Israel. Localnicii s-au adăpostit în buncăre, în urma alarmelor. Premierul Beniamin Netanyahu a declarat că va continua să bombardeze Hamas, pentru a slăbi efectivele armatei lor. 

Hamas a lansat o primă rundă de rachete asupra Israelului în semn de solidaritate cu cei peste 700 de palestinieni răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheii din Ierusalimul de Est. Israelul este angajat pe două fronturi, intensificând raidurile aeriene împotriva militanţilor islamişti ai Hamas din Fâşia Gaza şi combătând revoltele din oraşele sale cu populaţie mixtă, iudeo-arabă, transmite joi Agerpres, citând AFP.

Asigură-te că dai refresh paginii pentru a putea primi ultimele informații!

VEZI AICI EVENIMENTELE ÎN TIMP REAL

Copil israelian ucis

Un copil israelian de numai 6 ani a fost ucis de o rachetă lansată de Hamas. Se numește Ido Avigal și este al șaselea civil israelian care moare din cauza atacurilor. Nu este însă singurul copil ucis în aceste zile. Alți 14 copii au murit, potrivit ultimelor date.

"Ido Avigal (6 ani) a fost ucis de șrapnelul unei rachete lansate ieri de Hamas, din Gaza, asupra orașului Sderot El este al 6-lea civil israelian care devine victimă a teroriștilor palestinieni în ultimele zile. Fie memoria sa binecuvântată!", a a transmis Ambasada într-o postare pe Facebook. 

Ido Avigal (6 ani) a fost ucis de șrapnelul unei rachete lansate ieri de Hamas, din #Gaza, asupra orașului Sderot ????️...

Posted by Ambasada Israelului în România on Wednesday, 12 May 2021

Vezi și: Un copil de doar 6 ani a fost ucis de o rachetă Hamas. Ambasada Israelului la București a publicat fotografia sa. Vezi poza în articol

Rachetă căzută în Zohar

O rachetă a căzut în Zohar, în partea de sud a Israelului. Alte proiectile au căzut în zona Bat Yam. 

Două rachete căzute în apropierea aeroportului Ramon

Două rachete au căzut în partea vestică a municipalității Hevel Eliot, în apropiere de aeroportul Ramon. Operațiunile aeroportului continuă. 

Bombardamente către aeroportul Ramon

Aeroportul Ramon, cel către care au fost redirecționate zborurile de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, este ținta grupării Hamas. Purtătorul de cuvânt al brigăzilor Al-Qassam, Abu Obeida, a declarat că mai multe rachete au fost lansate către aeroport.

„Din ordinul comandantului oamenilor din Qassam, Abu Khaled Muhammad al-Deif, rachete au fost lansate către aeroportul Ramon, la sud de Israel, rachete Ayyash, care pot ajunge și la 250 de kilometri”, a declarat acesta. 

Rachete interceptate în Tel Aviv

Mai multe rachete au fost interceptate deasupra zonei metropolitane ale oprașului Tel Aviv, capitala „de facto” a țării. Oamenii s-au adăpotit de teama bombelor care ar putea cădea. 

O rachetă interceptată într-o transmisiune TV

O rachetă a fost interceptată în timpul unei transmisiuni TV LIVE, deasupra orașului Sderot. 

Un eveniment asemănător a avut loc în timpul unei transmisiuni pe Channel 12. 

Alertă de cod roșu

A fost emisă alertă de cod roșu în Abu Talul, Segev Shalom, Tel as-Sabi, Laqiya, Lakija, Beersheba, Ibim, Mefalsim, Sderot, Nir Am, Nachal Oz, Kfar Azza. 

Vezi care au fost cele mai importate evenimente miercuri, 12 mai:

LIVE din Israel - ultimele acțiuni după lovitura Hamas. Alertă de COD ROȘU, sunt zeci de morți

Intervenții ale forțelor de securitate

Benny Gantz, ministrul de interne din Israel, a cerut intrvenția în forță a efectivelor de securitate, pentru a limita și pentru a opri răscoalele civile dintre evrei și musulmani. Pe teren vor fi trimiși rezerviști din rândul autorității de graniță din Israel, autoritate ce acționează în special în Bancul de Vest. 

„Suntem într-o situație de criză din cauza violențelor de la nivel național și este necesar acum să acționăm în forță pe teren, așadar vor fi trimise imediat efective pe teren pentru a asigura ordinea și respectarea legii”, a declarat ministrul. 

Lufthansa a suspendat zborurile spre Tel Aviv

Compania germană Lufthansa a suspendat zborurile spre Tel Aviv până vineri, 14 mai. 

„Lufthansa urmărește îndeaproape situația din Israel și comunică în continuare cu autoritățile, furnizorii de servicii de securitate, dar și cu angajații noștri din regiune”, se arată într-un comunicat al companiei, conform Al Jazeera. 

Kremlinul se implică

Kremlinul a informat că se va implica pentru diminuare conflictului arabo-israelian, scrie Sky News Arabia. Miniștii de externe din Egipt și Rusia, Shukri și Lavrov, au comunicat telefonic, pentru a discuta despre măsurile ce se impun în cazul conflictelor. Aceștia au căzut de acord că Israelul ar trebui să oprească bombardamentele asupra Fâșiei Gaza, pentru a putea face loc discuțiilor la nivel politic. 

„Nu există limintă”

Purtătorul de cuvânt al brigăzilor Al-Qassam a declarat că nu există limită în privința repersaliilor în privința atacurilor din partea armatei israeliene. Tot acesta a mai subliniat că rachetele lor au dezvăluit fragilitatea statului Israel, informează Al Jadeed News

Bilanț al IDF

Armata israeliană a ucis aproximativ 100 de militanți ai Hamas și a bombardat 650 de ținte, conform radioului armatei. 

1.600 de rachete lansate din Gaza

Conform unui raport al armatei israeliene este estimat că în ultimele confruntări, aproximativ 1.600 de rachete au fost lansate din Gaza către ținte din Israel. Dintre acestea, 400 au căzut înapoi pe teritoriul Gaza, a completat purtătorul de cuvânt Jonathan Conricus, conform Al Jazeera. Scutul anti-racheta Iron Dome are în continuare o eficiență de 90% în oprirea rachetelor lansate asupra Israelului. 

Un nou atac în Rafah

Un nou atac a fost lansat către Rafah, în timp ce o barieră formată din zeci de rachete a fost lansat în contra-atac către orașele israeliene din apropiere, a raportat Nida Ibrahim din Ramallah pentru Al Jazeera. 

„Gaza este o porțiune de pământ relativ mică, unde locuiesc aproximativ 2 milioane de palestinieni, deci vă puteți imagina ce impact au bombele asupra acestor ținte”, spunea Ibrahim. 

83 de decese, dintre care 17 copii

Ministerul sănătății din Gaza a raportat alte 83 de decese în ultimele 24 de ore, dintre care 17 copii și 7 femei. Alte 487 de persoane au fost rănite. Răniții au fost transportați la spitalul din Al-Arish. 

A murit un conducător al armatei Hamas

Funeraliile mujahedinului Al-Hadidi au loc astăzi. Acesta este considerat unul dintre liderii armatei și un pionier al industrializării militare a aripii combative din Hamas. 

Trimisul Marii Britanii avertizează

Trimisul Marii Britanii avertizează ambele părți și le cere să înceteze atacurile armate. 

„Am fost martori, totuși, la un atac cu rachete fără precedent în Israel. Vrem să vedem atacurile cu rachete că se opresc”, a declarat  James Cleverly pentru Sky News, conform Al Jazeera. 

Hotel incendiat

Un hotel a fost incendiat de arabi în Acra. Poliția nu a fost văzută la locul atacului, informează Y Net. 

 

Centrul de informații al Hamas a fost atacat

Avioanele de luptă israeliene au atacat Centrul militar de informații al Hamas din Ramal, Fâșia Gaza. IDF continuă atacurile armate împotriva Hamas, din informațiile oferite de Elint News. 

Musulmani uciși în raiduri

Semi-luna roșie a raportat 3 decese și 350 de persoane rănite în urma raidurilor de noaptea trecută și a confruntărilor din Bancul de Vest, conform Al-Jazeera Breaking News. 

Explozie masivă

O explozie masivă a zguduit regiunea centrală din Fâșia Gaza, scrie Pal Hadath

Bombardamente în Rafah

Mai multe bombe au fost lansate spre Rafah, în zona de sud a Fâșiei Gaza. A fost țintită o casă din cartierul Al-Nasr, scrie Qudsn

Banca Hamas distrusă

Banca Hamas a fost distrusă de rachetele israeliene lansate spre Khan Yunis. 

Atac cu armă albă

Un evreu din orașul Lod a fost înjunghiat de un arab, în jurul orei 9:30. 

Funeraliile unor copii

Funeraliile a doi copii arabi din Fâșia Gaza, Ammar și Hamada au adunat zeci de participanți. Copiii au murit în urma bombardamentelor avioanelor de luptă israeliene. 

Urmări

Imaginile prezintă urmările bombardamentului din zona "Petah Tikva and Rishon Letzion", lansat de Hamas. 

Mașini incendiate

Agitatorii arabi au incendiat mai multe mașini în nord, aflate într-o parcare subterană din Haifa. Mașinile aparțineau unor evrei. 

Un fermier, ucis

Un fermier, Abdulaziz Abu Taima, a fost ucis și o altă persoană a fost rănită, după bombardamentele din regiunea Al-Fakhari, la est de Khan Yunis, scrie o publicație locală

Atacuri în sud

Mai multe atacuri cu rachete au avut loc în localitățile Beit Lahiya și Beit Hanoun, în sudul Israelului. 

Ultima zi a Ramadanului

În cursul acestei zile, zeci de mii de musulmani din Israel s-au reunit pentru a sărbători Eid-al-Fitr, ultima zi a postului sfânt a Ramadanului. Întrunirea a avut loc la moscheea Al-Aqsa. Hamas și-a făcut simțită prezența la moschee. 

Armata israeliană bombardează

La ora 8:56, ora României, avioane de război au bombardat o casă din cartierul Al-Rimal, situat în Fâșia Gaza, după ce ținta a fost stabilită cu două rachete-drone, scrie Agenția Shehab

Vezi LIVE-ul din ziua de 12 mai: LIVE din Israel - ultimele acțiuni după lovitura Hamas. Alertă de COD ROȘU, sunt zeci de morți

Alertă de cod roșu

O alertă de cod roșu a fost emisă în Nirim, Ibim, Zderot și Nir Oz. 

Atacuri în Gaza

În Fâșia Gaza au avut loc atacuri aeriene în cursul acestei dimineți, 13 mai, informează Qudsn

Oficiu poștal pus la pământ

Oficiul poștal din Rafah a fost pus la pământ de o bombă, în regiunea sudică a Fâșiei Gaza. Și clădirea Băncii Naționale a fost lovită în timpul bombardamentelor. 

Aeroportul Ben Gurion

Zborurile comerciale care aveau ca destinație aeroportul Ben Gurion au fost redirecționate către aeroportul Ramon din Eliat. Zborurile au fost oprite în timpul nopții, iar călătorii și personalul s-au adăpostit în buncărul aeroportului. 

Vezi și: Imagini din buncărul aeroportului Ben Gurion din timpul bombardamentelor (VIDEO EXCLUSIV)

Armata israeliană începe acțiunile la sol

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că forțele terestre vor începe misiunile la sol, după ce planul de acțiune a fost aprobat de comandament. Urmează să primească și aprobarea Întrunirii Generale. 

Noapte de foc

Rachete pornite din Fâșia Gaza au zburat începând de la ora 20:00 (12 mai) și până în această dimineață, relatează Al-Jazeera Breaking News. Scutul antirachetă „Iron Dome” a interceptat zeci dintre rachetele lansate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel