Liderii UE cer oprirea conflictului și își afirmă suportul pentru Israel

Sursă foto: Facebook Comisia Europeană
Sursă foto: Facebook Comisia Europeană

Astăzi, Israelul a continuat să bombardeze Fâșia Gaza, ca reacție la sutele de rachete care au fost interceptate de Iron Dome noaptea trecută. Potrivit informațiilor, peste 120 de palestinienii și-au pierdut deja viața. Liderii Uniunii Europene au făcut declarații în susținerea detensionării conflictului dintre cele două părți.

Liderii din Uniunea Europeană sunt îngrijorați de situația din Israel. Aseară, sute de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza către trei mari orașe din statul evreu, dar și către aeroportul Ben Gurion, cel mai mare din Israel.

Astăzi, Israelul a continuat să bombardeze Fâșia Gaza cu raiduri aeriene și obuze de artilerie în timp ce a intensificat desfășurarea de trupe și tancuri în apropierea enclavei palestiniene asediate. Cel puțin 122 de palestinieni, inclusiv 31 de copii, au fost uciși și peste 900 răniți de când au început atacurile. Sute de familii palestiniene s-au adăpostit în școlile conduse de Organizația Națiunilor Unite din nordul Gaza pentru a scăpa de focul artileriei israeliene, locuitorii raportând că Fâșia a trăit noaptea „cea mai violentă”.

Reacții din Uniunea Europeană

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că este „foarte îngrijorată” de escaladarea violenței din Israel și Gaza.

„Condamn atacurile nediscriminatorii ale Hamas asupra Israelului”, a scris von der Leyen pe Twitter vineri.

„Civilii din toate părțile trebuie protejați. Violența trebuie să înceteze acum ”, a continuat aceasta.

Totodată, președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut o convorbire cu Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Deși ieri liderul de la Tel Aviv s-a declarat „indisponibil“, astăzi a discutat cu președintele francez.

Într-o declarație de presă, Macron a condamnat atacurile cu rachete ale Hamas și a declarat că Israelul are tot dreptul să se apere. El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la situația populației civile din Gaza, care este condusă de Hamas, potrivit AlJazeera.

Sudul și centrul Israelului au fost vizate aseară de o ploaie de rachete. Hamas a susținut că a lansat 90 de rachete în sud, la Ashdod și Ashkelon. De asemenea, o rachetă ar filovit direct o clădire din Ramle. Noua ploaie de rachete a venit în timp ce au apărut informații potrivit cărora armata israeliană se pregătește pentru o posibilă ofensivă terestră în Gaza. Joi seară, ministrul apărării, Benny Gantz, a autorizat FDI să cheme alți 9.000 de rezerviști, în funcție de nevoile operaționale, pe lângă 7000 chemați anterior

De asemenea, cel puțin trei rachete au fost trase din sudul Libanului către Israel. Forțele de securitate libaneze spun că cel puțin trei rachete au fost lansate din sudul Libanului către Israel. Totodată, armata israeliană a declarat că rachetele au aterizat în Marea Mediterană, fără a provoca daune sau victime (citește mai multe AICI).

VEZI ȘI  -  Mișcarea anti-conflict din Israel, organizată de evrei și arabi. Mesaj simbol pentru DCNews din mijlocul oamenilor care vor pace - IMAGINI EXCLUSIVE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel