Ionel Petre, ALDE: Pe cine fentăm, când fentăm legea? Cifrele sunt șocante, nu-i așa?

Ionel Petre, vicepreședinte ALDE, a lansat un mesaj emoționat după tragediile din week-end de pe autostrada A1.

”În anul 2020 s-au înregistrat 22.836 accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând 29.571 persoane accidentate, din care 5,6% persoane accidentate mortal. În același an, România este pe primul loc din Europa în ceea ce privește rata mortalității în accidente rutiere, a spus Ionel Petre, vicepreședinte ALDE.

Cifrele sunt șocante, nu-i așa? Generațiile mature sunt destul de iresponsabile pe șosele, atât șoferii, cât și pietonii. Poate că noi suntem "pierduți" din acest punct de vedere, dar trebuie să facem ceva pentru generațiile viitoare de oameni mari, pentru copiii noștri!

Educație rutieră în școli,încă din ciclul primar

”O soluție ar putea fi educația rutieră încă din ciclul primar de școală, susține vicepreședintele ALDE, Ionel Petre. O soluție simplă, deloc costisitoare, dar extrem de utilă! Polițiștii de la Serviciul Rutier pot merge prin școli și îi pot învața pe copii informațiile esențiale despre respectarea indicatoarelor rutiere și despre comportamentul responsabil, vital pentru siguranța fiecăruia din noi, mic sau mare!

Așa măcar vom fi siguri ca viitorii șoferi cunosc noțiunile de bază ale educației rutiere, întrucât orele de legislație, obligatorii pentru obținerea permisului de conducere, se fac doar "din pix" sau doar "pe hârtie", cum se obișnuiește la noi... Să fentăm legea, dar oare pe cine fentăm de fapt?

Carambolul uriaș de pe Autostrada Soarelui ne lasă fără cuvinte, dar este cel mai bun argument pentru o mai bună educație rutieră, care trebuie să fie implementată din copilărie! Viața are prioritate!”, a încheiat Ionel Petre mesajul său.

Experții susțin propunerea lui Ionel Petre

Titi Aur, pilot de raliu și fondatorul primei școli de conducere defensivă, susține proiectul de introducere a educației rutiere în școli.

”Mașinile sunt din ce în ce mai bune, parcul auto s-a schimbat în ultimii 30 de ani, deși avem și multe mașini second-hand, drumurile sunt din ce în ce mai bune, singurul lucru care ne lipsește este educația. Aceasta are trei capitole principale. Primul până a ajunge la școala de șoferi, cu cei șapte ani de acasă și cu școala primară unde nu se face nimic. Pe timpuri se făcea și dau mereu exemplul cu școala franceză din București unde se acordă permis de pieton copiilor pentru a îi responsabiliza. Dar în sistemul nostru de învățământ oficial nu se mai face nimic. A nu se pune acele acțiuni punctuale făcute de ONG-uri sau de Poliția Rutieră, eu vorbesc de programa școlară, nu se face nimic sau aproape nimic. Mai mult reprezentanții școlii sunt atât de reticenți de fiecare dată când li se spune așa ceva din partea Poliției Rutiere sau a colegilor mei, ei sar în sus și spun că ”nu avem cum, programa este încărcată, avem prea multe, nu vor părinții...”. Adică găsesc motive ca să nu schimbe nimic”, a declarat Titi Aur pentru DCnews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel