Dumitru Dragomir, cercetat în libertate. Corbu şi Arhire, arestaţi preventiv

Magistrații Tribunalului Bucureşti au decis ca Dumitru Dragomir să fie cercetat în libertate, în timp ce oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Decizia TB nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Dragomir, Corbu şi Arhire au fost aduşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă la miezul nopții, fiind audiaţi timp de peste cinci ore.

La ieşirea din tribunal, Dragomir a declarat: "Am avut încredere în justiţia din România şi uite că s-a făcut dreptate. I am very strong".

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir,  a fost reținut, luni,  pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor. În acest caz au mai fost reținuți și oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi Alexandru Mădălin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Ce spun procurorii despre cum s-au delapidat cele trei milioane de euro

În rechizitoriul procurorilor se arată că Dragomir a plătit 12 milioane lei pentru servicii fictive firmei administrate de Corbu şi Arhire.
Dumitru Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, în scopul însuşirii sumei, potrivit procurorilor bucureşteni.

Citește și: Bolcaș-Ce riscă Dumitru Dragomir

Din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai - administrator al SC C.P. SRL, cu intenţie, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea SC C.P. SRL, drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat, în scopul însuşirii sumei anterior menţionate, arată procurorii.

Pentru realizarea acestui scop, Dumitru Dragomir, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.

În baza contractului de intermediere, fostul preşedinte al LPF a obţinut aprobarea plăţii, de către Adunarea Generală a Acţionrilor (AGA), a unui comision de 5 la sută din preţ către societatea administrată de inculpatul Mihai Corbu, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel