Zeci de persoane au stat la coadă la Muzeul Țăranului pentru a cumpăra bilete. În curtea instituției a fost organizat un târg cu peste 250 de standuri, printre comercianţi numărându-se meşteri care purtau cu mândrie costume populare, oferind vizitatorilor mărţişoare tradiţionale.
Vânzătorii de mărţişoare au avut parte de vreme mult mai însorită în Bucureşti decât anul trecut şi de clienţi mai numeroşi, scrie Agerpres.
"Mai depăşim şi noi limitele astea stricte ale artei populare un picuţ. (...) Vânzarea este foarte bună, avem şi vreme asemenea. M-am rugat toată noaptea la Sf. Petru şi se pare că mi-a îndeplinit dorinţa. Asta în compensare cu ce am tras anul trecut. (...) Vin de 12 ani la Bucureşti şi mi se pare că lumea e mai interesată de mărţişoare pe fiecare an ce trece", a mărturisit un comerciant.
O altă comerciantă spune că în ultima vreme a mai crescut interesul bucureştenilor pentru produsele tradiţionale.
"Am cusut izvoade pe pânză de casă şi le-am aplicat pe lemn. Pe lângă aceste mărţişoare, am făcut şi mini-ii. Practic, în cinci centimetri de pânză, am cusut această ie, respectând canoanele vechi. Pe piept am pus râuri, pe mânecă râuri, altiţă. Sunt încheiate cu puricei, iar la gât avem brezărău. Şnururile de mărţişoare sunt făcute de mine. Pe lângă mărţişoare, am venit şi cu coliere de 8 Martie, pentru doamne. Sunt confecţionate prin tehnica frivolite, cea mai veche tehnică de confecţionat dantelă din lume. Era folosită pentru realizarea gulerelor mari, pe care le purtau reginele. Atunci se făceau cu suveica, eu le confecţionez cu acul", a explicat ea.
Mai multe târguri de mărţişor sunt deschise în aceste zile în muzeele din Capitală.
Vezi și:
Incendiu de vegetație în apropiere de Delta Dunării. Pădure în pericol!
Daea: Liceele agricole vor intra şi sub tutela Ministerului Agriculturii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu