Daea: Liceele agricole vor intra şi sub tutela Ministerului Agriculturii

Alexandru Ichim / 28 feb 2019 / 16:54 Salveaza PDF Comentarii
Petre Daea
Petre Daea

Liceele agricole vor intra sub tutela organizatorică a Ministerului Agriculturii, susține ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Mă bucur că Senatul României a dat un vot de aprobare pentru ca liceele agricole să intre sub tutela organizatorică şi de susţinere a Ministerului Agriculturii în aşa fel încât să pregătim oameni pentru noile tehnologii. Pe oriunde mergeţi vedeţi alte tractoare, alte maşini agricole, alt sistem de comandă. Iată că a început digitalizarea, se schimbă lumea. Controlul electronic asupra maşinilor este o realitate. Pentru asta îţi trebuie forţă de muncă pregătită şi pregătită bine şi antrenată, cu dorinţa de a face bine", a declarat pentru Agerpres, Petre Daea, în timpul unei vizite oficiale în județul Iași.

Pentru a atrage tinerii să activeze în domeniul agricol, susţine ministrul Daea, sunt elaborate programe de politică agricolă prin care se acordă acestora sume importante de bani.

"Trebuie să pregătim această trecere de la un fermier mai în vârstă la un fermier mai tânăr. Mai mult de jumătate sunt oameni în vârstă, dar, din fericire, putem să ne folosim de experienţa lor. Trebuie să luăm tot ce-i bun de la cei care ne-au învăţat şi ne-au lăsat din experienţa lor făcând mai mult. Experienţa înseamnă trecutul", a declarat ministrul Daea.

 

Vezi și: 

Care sunt localitățile unde impozitul auto este mai mic cu 50%


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28