Sebastian Burduja a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre ruperea Coaliției de guvernare.
În contextul în care premierul Florin Cîțu l-a revocat din funcție pe ministrul Stelian Ion, Sebastian Burduja a fost întrebat dacă există pericolul ruperii Coaliției de guvernare.
"În acest moment, aș miza că nu se rupe Coaliția și că partenerii noștri de la USR PLUS vor înțelege că prima noastră responsabilitate este față de binele cetățenilor, dincolo de orice like-uri sau puncte pe care le-am putea câștiga din acest meci de box.
A doua responsabilitate pe care o avem este să demonstrăm că putem și să nu permitem PSD-ului să revină la guvernare, pentru că se pare că există o tendință de creștere a PSD-ului, fără ca PSD să facă mare lucru.
E clar că există acest trend de care trebuie să ne preocupăm cu prioritate, să încetăm tot acest meci, să înțelegem că a fost un episod, premierul e îndreptățit din punct de vedere legal și moral să ia aceste decizii, e liderul Guvernului și are în mână toată răspunderea. Nu poate face echipă cu oameni care-l blochează", a declarat Sebastian Burduja, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea "Ce se întâmplă" cu Răzvan Dumitrescu.
Mai mult, întrebat ce se va întâmpla dacă USR PLUS se ține de cuvânt, după ce au spus, pentru a doua oară deja, că: "Coaliția de guvernare rezistă doar dacă pleacă Florin Cîțu", asta aducând automat căderea Guvernului, Sebastian Burduja a spus că se bazează pe maturitatea partidului.
"Eu aș miza pe maturitatea dânșilor (n.r. celor de la USR PLUS). Cred că printr-un schimb de argumente și prin diverse căi de a debloca situația la nivel politic pot fi convinși că e și în interesul USR PLUS, dar mai ales al românilor, ca acest Guvern să continue", a spus Sebastian Burduja.
Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, critică alcătuirea PNRR şi spune că, din cauza întârzierilor, România va fi obligată să cheltuie bani pe lucruri de care nu are neapărată nevoie.
"Sigur că încălzirea globală sau schimbările climatice sunt o problemă. Dar de aici şi până la a penaliza state în curs de dezvoltare e cale lungă. România trebuie să trimită la Bruxelles cei mai buni oameni, pentru că acolo se trasează viitorul. De exemplu, pe vremea dlui Boloş, care a fost un ministru excepţional din punctul meu de vedere, se negociase o anumită formă a PNRR, care includea şi reţele de gaze inteligente, sisteme de irigare, etc. Din varii motive, poate unele imputabile dlui Ghinea, altele imputabile conversaţiei de la Bruxelles, lucrurile astea nu se mai regăsesc. Asta înseamnă că România se află în situaţia de a trebui să cheltuiască bani pe lucruri de care nu avem nevoie în acest moment. Până în 2026.
Dl prim-ministru coordonează Guvernul, a delegat PNRR-ul ministrului Fondurilor Europene", a punctat Sebastian Burduja.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu