EXCLUSIV  Probleme cu PNRR. Burduja: Vom cheltui bani pe lucruri de care nu avem nevoie

Facebook Sebastian Burduja
Facebook Sebastian Burduja

Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, critică alcătuirea PNRR şi spune că, din cauza întârzierilor, România va fi obligată să cheltuie bani pe lucruri de care nu are neapărată nevoie. 

"Sigur că încălzirea globală sau schimbările climatice sunt o problemă. Dar de aici şi până la a penaliza state în curs de dezvoltare e cale lungă. România trebuie să trimită la Bruxelles cei mai buni oameni, pentru că acolo se trasează viitorul. De exemplu, pe vremea dlui Boloş, care a fost un ministru excepţional din punctul meu de vedere, se negociase o anumită formă a PNRR, care includea şi reţele de gaze inteligente, sisteme de irigare, etc. Din varii motive, poate unele imputabile dlui Ghinea, altele imputabile conversaţiei de la Bruxelles, lucrurile astea nu se mai regăsesc. Asta înseamnă că România se află în situaţia de a trebui să cheltuiască bani pe lucruri de care nu avem nevoie în acest moment. Până în 2026. 

Dl prim-ministru coordonează Guvernul, a delegat PNRR-ul ministrului Fondurilor Europene", a punctat Sebastian Burduja.

Ulterior, a intervenit Răzvan Dumitrescu. "E ok să delege premierul, că asta face, de asta are miniştri. Dar dacă un ministru vrea să facă cuib de berze pe bani europeni, premierul nu sare în sus?", a punctat jurnalistul. 

"Sunt nişte reguli aici. Putea fi mai bine? Părerea mea este că da. Dar măcar să reuşim să absorbim banii ăştia. Autostrada Moldovei va fi finanţată din banii ăştia. E un succes! Se lucrează pe Piteşti Sibiu, cred că avem şansă în anii următori", a mai arătat Sebastian Burduja. 

De ce nu trec autostrăzile din România munţii 

"Vă spun că autostrada nu trece munţii deocamdată din cauza incompetenţei noastre. Proiectul are finanţare din fondurile structurale europene. Putem face şi autostrada Piteşti Sibiu, astfel, nu doar pe cea a Moldovei. Simultan", a mai declarat Burduja. 

Victor Negrescu, tranşant 

“În privința absorbției de bani europeni, actualul Guvern a eșuat pe linie. Nu avem niciun fel de coordonare la nivel guvernamental pe acest subiect. Avem un PNRR blocat deși alte state deja au primit banii, avem proiecte contractate care nu primesc finanțarea promisă prin programarea anterioară și nu avem niciun fel de informație despre perioada financiară 2021-2027 și calendarul de implementare a noilor programe. Acest haos generalizat înseamnă bani pierduți de către România și întârzieri care vor conduce la pierderea acestei oportunități pentru români. O Românie Europeană înseamnă o țară și o guvernare capabilă să folosească pentru cetățeni resursele și finanțările europene. Dreapta politică a eșuat în această privință și a demonstrat că nu își dorește o Românie dezvoltată în Uniunea Europeană”,  a declarat coordonatorul PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel