EXCLUSIV  ”Asta ne FASCINEAZĂ la americani”. Alfred Bulai: A fost șocat, se cred EGALI!

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre o caracteristică a americanilor, care n-au preluat din Europa și structurile ierarhice. 

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre ipocrizia de care dau dovadă românii cu privire la un sistem care efectiv așa a funcționat dintotdeauna. Și totuși, pentru mulți pare surprinzător. ”Îi vezi pe ăia care zic: ”Băsescu, ce surpriză!” (n.r. că a fost stabilit că a colaborat cu Securitatea, făcând poliție politică). Ce surpriză, mă, că a fost șef la Anvers! Crezi că puneau deținuți politici la Anvers? Suntem duși cu pluta? Ah, că l-au luat pentru un r*hat de când era un puștan, da, dar nu asta conta, pentru că a fost omul sistemului tot timpul” este de părere Alfred Bulai. 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV  ”Băsescu, ce surpriză!”. Alfred Bulai: Ce surpriză, mă? Această ipocrizie ne NENOROCEȘTE!

După ce jurnalistul Val Vâlcu a remarcat, în cadrul emisiunii ce o realizează împreună la DCNews și la DCNewsTV, ”Nod în Papură”, că ”procurorul, judecătorul în America au alegeri, sunt aleși de cetățean”, Alfred Bulai a subliniat că ”În esența lor, americanii au acest model cultural, asta e partea care ne fascinează la americani. Sunt multe lucruri urâte la americani, dar asta e partea aia care ne dă un anumit gen de viață. Alexis de Tocqueville zicea că a fost șocat, când a ajuns în America, de faptul că - el s-a dus să viziteze închisorile acolo și a scris despre democrație în America, într-o carte de călătorii, de fapt- americanii se cred egali cu toți oamenii. Formulă de politețe nu există în America. Ei n-au luat din Europa structuri nobiliare, structura ierarhică puternic europeană. Atunci, americanul chiar se simte egal, e la fel ca toți ceilalți, mai ales că toți au aceeași condiție de emigranți, mai devreme sau mai târziu. E altă filosofie decât cea din Europa. Din punctul acesta de vedere, sigur că li se pare competiția de altă natură, de aici și autonomia instituțiilor.”

Alfred Bulai a dat exemplul lui Donald Trump, ”cel mai puternic om al planetei”, care nu a putut schimba nimic după bunul plac. Jurnalistul Val Vâlcu a afirmat că ”da, nu pot fi schimbați, dar pot fi numiți discreționar”. ”Dar sunt pe față” completează sociologul Bulai. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel