EXCLUSIV  Agenția Europeană a medicamentului în România. Susținere-SURPRIZĂ pentru țara noastră

Șansele pentru Agenția Europenă a Medicamentului(EMA) să fie mutată în România par din ce în ce mai mari. Premierul Sorin Grindeanu a avut o întâlnire importantă, care poate contribui decisiv pentru ca România să poată găzdui prima agenție europeană, la zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană 

România a primit un semnal puternic pentru susținerea mutării Academiei Europene a Medicamentului pe teritoriul său, odată ce Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană. Susținerea vine chiar din partea Germaniei, iar întâlnirea cu premierul Grindeanu a delegației condusă de dr. Gunter Stock, președintele Academiei Germane și totodată președinte al Federației Academiilor de Științe Europene (ALLEA) este un important argument în acest sens. 

Guvernul a informat oficial că unul dintre subiecte a fost relocarea EMA în România. Totodată, s-a discutat și despre proiectul de construire a unui campus medical universitar al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila". Proiectul prevede construirea unui adevărat centru de medicină-universitate, campus universitar și spital. 

Interesul Germaniei

Acest mega proiect ar urma să fie construit cu tehnologie germană, Gunter Stock exprimându-și intenția de sprijinire a României în acest sens. Practic, toată aparatura de ultimă generație ar urma să fie achiziționată din Germania. În urma bunei colaborări pe teme vitale în sănătate, România ar putea primi sprijinul Germaniei pentru relocarea Agenției Europene a Medicamentului, mai ales că procedura de stabilire a noii țări gazdă prevede o sesiune de voturi la nivelul UE. 

Mai multe state europene și-au exprimat intenția pentru depunerea candidaturii în vederea relocării Agenției Europene a Medicamentului, România fiind însă printre singurele care nu găzduiesc încă nici măcar o instituție europeană. 

Instituția ar putea aduce importante avantaje economice, pentru că angajaţii sunt plătiţi de UE, nu de oraşul gazdă, care profită şi de pe urma chiriilor percepute pentru spaţiile de birouri necesare pentru astfel de agenţii. În plus, există beneficii şi pentru afacerile locale de genul organizatori de conferinţe sau hoteluri. 

Bucureștiul este printre singurele orașe din România care se califică pentru condițiile impuse de Uniunea Europeană printre care se numără garanţiile candidaţilor că pot oferi spaţii de hoteluri pentru vizitatori, care se ridică în medie la 30.000 de persoane pe an, dar și facilităţi de învăţâmânt pentru copiii angajaţilor EMA şi spaţii de arhivare pentru cele aproximativ 34.000 de cutii cu documente ale EMA. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel