EXCLUSIV  Vaca și criza economică. Cine sunt cei mai afectați români în caz de recesiune / video

Fotografie creată de Jan Koetsier, de la Pexels
Fotografie creată de Jan Koetsier, de la Pexels

Cine va fi cel mai afectat în criză? Răspunsul îl găsiți în rândurile de mai jos.

Aproximativ jumătate din populația României nu are mari probleme cu faptul că, de exemplu, ar urma o criză de ceapă pentru că o au în grădină. Într-o criză, cei mai afectați sunt oamenii avuți pentru că au banii la bancă. Dacă banca dă faliment, au pierdut și ei tot, dar mulți oameni cu venituri mici își țin banii în casă pentru că oricum abia le ajung de la o lună la alta.

În plus, omul de la sat, într-un fel sau altul, va avea de mâncare mereu, în orice criză: vaca, de exemplu, dă lapte mereu, fie că-i criză economică, fie că-i război.

Despre acest subiect a vorbit și sociologul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

„Cu atât ești mai dezvoltat, cu atât ești mai lovit de criza economică sau de orice fel de criză. De exemplu, dacă nu ai bani la bănci, iar banii pe care îi ai îi ții în șifonier, te doare undeva că dau băncile faliment, te lasă rece pentru că nu ai treabă cu băncile. Pe de altă parte, vaca dă lapte și când este criză economică, și când este război. Ea nu știe că-i criză și dă lapte la fel. Și, în plus, la război, nu prea se bombardează câmpiile”, a zis sociologul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

Youtube video image

VEZI ȘI: Guvernul de la Bucureşti are în vedere adoptarea unor măsuri de protecţie, proactive, de incluziune pentru copiii refugiaţilor ucraineni

Consilierul de stat Mădălina Turza a anunţat sâmbătă, la finalul reuniunii task-force-ului pentru gestionarea situaţiei din Ucraina, că, în faza a doua de dezvoltare a măsurilor de protecţie, Guvernul de la Bucureşti are în vedere adoptarea unor măsuri de protecţie, proactive, de incluziune pentru copiii refugiaţilor ucraineni.

"În grupul de lucru de pe zona de educaţie, din care fac parte experţi pe educaţie, UNHCR, ong-uri cu expertiză pe domeniu, se vor crea acele măsuri proactive de incluziune, inclusiv se discută deja despre curriculum adaptat nevoilor copiilor ucraineni, despre instrumente de învăţare în limba lor, despre profesori nativi de limbă ucraineană. Este un set de măsuri active care au rolul de a genera efectiv incluziunea, pentru că, aşa cum vă spuneam, nu este suficient doar să le dai un acces formal. Şi, practic, pe fiecare domeniu - că vorbim de educaţie, de sănătate, de locuire - venim cu acele măsuri care vor aduce partea de calitate pentru refugiaţii ucraineni şi nu trebuie să ascundem faptul că este o oportunitate ca, în urma acestui efort de solidaritate dintre resursele publice, cele internaţionale şi cele ale societăţii civile, să rămânem în urmă cu o creştere a calităţilor serviciilor noastre în ansamblu, pe zona de grupuri vulnerabile", a explicat Mădălina Turza, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel