Urmează CEL PUȚIN o LUNĂ de stare de alertă. Hunor, anunțul momentului

Prelungire stare de alertă (pexels)
Prelungire stare de alertă (pexels)

Kelemen Hunor afirmă că ”ridicarea stării de alertă nu înseamnă că pandemia s-a terminat”. Și oricum, starea de alertă nu se termină aici. 

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat, la B1TV, că România va mai avea cel puțin o lună de stare de alertă. Mai mult, el afirmă și când va fi ridicată, nu va însemna că s-a terminat, ci că am trecut la o nouă etapă. 

”În acest moment, vedem că suntem încă cu peste 10.000 de infectări pe zi și nu asta este problema cea mai mare, ci că avem în jur de o mie de persoane la Terapie Intensivă, iar acest lucru este mai grav. Dar, restricțiile, foarte multe dintre ele sunt convins că vor fi ridicate. Aceasta este intenția noastră. După 8 martie o prelungire a stării de alertă va exista. Premierul a cerut o analiză foarte serioasă dacă se termină starea de alertă la un moment dat, că se va termina, ce acte normative trebuie modificate, pentru că în această perioadă, de doi ani de zile, mai ales în zona sanitară, în zona economică, a administrației și a situațiilor de urgență au fost modificate multe acte normative și trebuie să vezi ce se întâmplă cu persoanele detașate, cu persoanele angajate. Din punctul meu de vedere, acestea trebuie să rămână în sistem. Pandemie, infectări vom avea în continuare. Cei care tratează bolnavii Covid în continuare, după ridicarea stării de alertă, rămân acolo? Da. Ridicarea stării de alertă nu înseamnă că pandemia s-a terminat, ci că am trecut într-o altă fază. Din punctul meu de vedere, în primăvară (n.r. aprilie-mai), trebuie ridicată starea de alertă”, a declarat Kelemen Hunor, la B1TV. 

”Epidemiologii sunt ca militari”


Acesta susține că trebuie văzut ce se întâmplă cu măsurile luate în ultimii doi ani. ”Am discutat în coaliție, și ieri, despre ce trebuie să facem pentru a merge spre o normalitate. Nu putem accepta nici argumentul că 'domnule, nu ridicăm starea de alertă că sunt multe acte normative modificate', căci acesta este doar un pretext. (...) Intenția noastră este să mergem spre normalitate, trebuie să vedem ce spun și specialiștii, că, vrei, nu vrei, omul politic se pricepe la aproape orice, dar trebuie să vezi și părerea specialiștilor, însă responsabilitatea este a noastră. Epidemiologii sunt ca militarii, adversarul lor este virusul. Este o logică absolut corectă, însă nu poți să mergi așa până dispare de tot boala. Cred că în această primăvară lucrurile vor intra într-o altă etapă”, a explicat vicepremierul. 

SONDAJ DCNews despre starea de alertă

DCNews a realizat un sondaj, pentru a vedea ce părere au oamenii cu privire la ridicarea stării de alertă, ce ar presupune și ridicarea restricțiilor. 

Întrebați ”Trebuie ridicată starea de alertă?”, 57,9% au răspuns ”Da”.  ”Nu” au răspuns 19,2%. Un procent și mai mare, de 23%, a răspuns ”Nu chiar acum”. Acesta din urmă reprezintă un procent însemnat care înclină semnificativ balanța. Dacă nu ar fi existat varianta de răspuns ”Nu chiar acum”, cel mai probabil, cei mai mulți ar fi mers spre varianta ”Da”, pentru că aceasta a treia categorie presupune ca să fie ridicată starea de alertă - deci ”Da”- dar puțin mai târziu. Este, oarecum, varianta ”Rafila”: să așteptăm să fim mai bine. 

Citește mai mult aici: Gata cu starea de ALERTĂ? SONDAJ, vot NEAȘTEPTAT. Marea surpriză: Varianta ”RAFILA”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel