Un fragment dintr-o rachetă a Rusiei se va prăbuși necontrolat în atmosfera Pământului. Nu se știe unde va cădea

Un fragment dintr-o rachetă a Rusiei se va prăbuși necontrolat în atmosfera Pământului. Nu se știe unde va cădea   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un fragment dintr-o rachetă a Rusiei se va prăbuși necontrolat în atmosfera Pământului. Nu se știe unde va cădea / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un fragment al rachetei Angara A5 urmează să reintre în atmosfera Pământului în următoarele ore.

Partea superioară a rachetei rusești Angara A5 se va prăbuși în atmosfera pământului miercuri sau joi, după o lansare eșuată în urmă cu două săptămâni.

Racheta Angara A5 a fost lansată ca test pe 21 decembrie de pe cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei. Aceasta nu și-a putut atinge orbita desemnată din cauza eșecului la reaprindere a amplificatorului Persei din treapta superioară.

Nu se știe exact când se va prăbuși în atmosferă și nici locul

Fragmentul de 20.000 kg a rămas pe orbită joasă și este așteptat să reintre necontrolat, probabil între 13:30 UTC (19:00 IST, miercuri) și 23:30 UTC (5:00 IST, joi).

Ora exactă sau locul reintrării nu este încă stabilită, iar fragmentul se poate sparge în bucăți mai mici în timpul intrării în atmosfera Pământului.

Acesta a fost al treilea zbor de testare al Angara A5, cel mai nou lansator de rachete din Rusia. Este numit după un râu din Siberia și este primul vehicul de transport greu construit de Rusia de la prăbușirea URSS, în 1991.

A fost dezvoltat pentru a reduce dependența de lansare orbitală a Rusiei de Cosmodromul Baikonur, care este situat în sudul Kazahstanului, într-o zonă care este închiriată Rusiei, și lansarea direct de pe pământul rus, scrie ThePrint.

Rusia a prezentat în acțiune Orion - „ucigașul de drone” (Video) menit să sperie Ucraina

Orion, cunoscut sub denumirea de „ucigașul de drone” sau „uciașul de Bayraktar” - dronele Turciei -, a fost testat de Federația Rusă în timpul unor manevre militare care au avut loc în Crimeea anexată ilegal.

Potrivit DefenseRomania, imaginile video au fost date publicității de Ministerul rus al Apărării, care susține că testul demonstrează faptul că Orion e capabilă să angajeze în luptă alte UAV-uri, capabilitate ce face parte dintr-un efort mai amplu depus de ruși pentru a dota UAV-urile cu sisteme noi de armament.

În materialul video se poate observa cum drona Orion lansează o rachetă către un alt UAV. Drona țintă a fost o dronă cu aripi rotative.

În momentul în care a început „căutarea”, cele două drone se aflau la o distanță de aproximativ 96 de kilometri una de cealaltă. În momentul în care Orion a identificat ținta și a lansat racheta se afla la aproximativ 4 kilometri de drona cu aripi rotative (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel