EXCLUSIV  Test suprem: Interesele Rusiei și Turciei se ciocnesc în Siria. Hartmann: Trăim un moment interesant al istoriei, kurzii s-au simțit trădați!

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre evoluția relațiilor ruso-turce având în vedere contextul din Siria.

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat cum vor evolua relațiile între Turcia și Rusia având în vedere interesele celor două națiuni în Siria:

„Ceea ce se va întâmpla în Siria va fi un test asupra relațiilor ruso-turce, în contextul în care știm că interesele celor două se lovesc în Siria și au fost chiar și incidente militare, când soldați turci sau ruși au murit în urma unor bombardamente?“, a întrebat jurnalistul Tudor Curtifan.

„Să nu uităm că Turcia a doborât un avion! Au existat momente de acest gen, iar eu sunt convins că astfel de incidente se pot întâmpla, trebuie să fim foarte atenți, mai ales că, în Siria, eu nu am înțeles niciodată de ce Arabia Saudită nu s-a mai manifestat. Ei sunt și diferiți, pentru că Siria este condusă de o minoritate religioasă alauită, cu familia Al-Assad în frunte. Mă mir că nu s-a băgat Qatarul! Sunt câteva puteri regionale acolo care sunt capabile să finanțeze o parte sau alta a conflictului“, a spus H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Rachetele căzute în Polonia. Hartmann, observație: Craterul era mic. Imposibil ca Rusia să fi trimis așa ceva

Hartmann: Turcia se manifestă ca putere militară regională

„Să nu uităm că mai avem o problemă în Kurdistan, deoarece kurzii au participat activ la distrugerea Statului Islamic. Lăsarea lor din brațe de către SUA este văzută în regiune ca o trădare a cauzei kurde. Avem un melanj de atitudini și acțiuni foarte greu de decelat. Cert este că Turcia s-a manifestat și se manifestă ca putere militară regională, este un război care se poate extinde, deoarece guvernul central sirian nu este puternic, nu are stabilitate și nu are capacitatea de a rezista unei ofensive kurde pe teritoriul său, sau ofensivei unei alte puteri militare, deci trăim un moment interesant în istorie“, a mai spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, H. D. hartmann, analist de politică externă.

CITEȘTE ȘI     -    Ron DeSantis, marele câștigător din SUA. Hartmann: Vă dau o informație confidentă! În Florida s-a făcut un test despre cine va conduce Statele Unite

Hartmann: Ridicarea MCV trebuie privită în două chei. Sunt sigur că preşedintele Iohannis are aceste răspunsuri

H.D. Hartmann, analist de politică externă, spune că ridicarea MCV din România trebuie privită în două chei. 

„MCV a fost măciucă politică. Cu această măciucă, Băsescu a supravieţuit unui referendum legal, prin care trebuia să fie dat jos. Cu această măciucă politică, foarte multe ambasade străine au pus presiune pe Guvernul României, pe independenţa şi suveranitatea României. Cu MCV s-au ridicat tot felul de procurori şi judecători activişti, unii au plătit, alţii nu. Cu această măciucă, din nefericire, Europa nu a făcut România mai puţin coruptă. Ci a fost primul test al relaţiei simbiotice între poporul român şi Europa unde Europa a eşuat. 

Opinia mea personală este că nu vom intra în Schengen. Dar cred că suntem cel mai aproape din ultimii 11 ani de umilire a României de către ţările europene. Dar încă nu ştim dacă vom intra (...)“, a declarat H.D. Hartmann la Geostrategica (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Republica Moldova, fără curent electric, după noile bombardamente rusești din Ucraina. Maia Sandu, primul mesaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel