Rolul SALVATOR al amplasării trupelor NATO în România, subliniat de Bogdan Chirieac. Vasile Dîncu: Avem câteva locații

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac unde vor fi amplasate trupele NATO pe teritoriul României, după anunțurile făcute de Joe Biden și Emmanuel Macron, Vasile Dîncu a făcut mai precizări.

"Domnule ministru, preşedintele Macron a anunţat că est dispus să trimită trupe franceze în România. Preşedintele american Joe Biden vrea să trimită trupe în România şi în Bulgaria. Cu experții dumnevoastră, aţi început să analizaţi unde ar fi locaţiile ce le mai potrivite în care aceste trupe ar putea fi amplasate? Nu de alta, dar, în general, acolo unde astfel de trupe, sub steag NATO sau sub steag american, au fost amplasate, acolo s-a dezvoltat oraşul, s-a dezvoltat regiunea, s-a dezvoltat infrastructura. Ori, în cazul României, cea mai importantă problemă, fundamentală este aceea de "bună guvernare". Din cauza asta se întâmplă tot ceea ce se întâmplă rău în ţara noastră, din cauza proastei guvernări. Poate că un pic de sprijin şi din punctul ăsta de vedere ne-ar ajuta", a fost problema ridicată de analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Avem câteva locaţii stabilite"

"Sigur că o asemenea decizie nu a fost luată. În orice caz, există o procedură foarte exactă în ceea ce priveşte stabilirea unei locaţii. Un element este o vizualizare a tuturor locaţiilor, un fel de audit al locaţiilor şi acest lucru se întâmplă şi în funcţie de tipul de ameninţare care poate să fie strategică la momentul respectiv. În mod firesc, noi avem pregătite mai multe locaţii, însă acestea fac parte din confidenţialitatea pregătirilor operaţionale din zona militară şi nu putem să discutăm despre ele, chiar dacă, în sistemul de astăzi al NATO, după ce s-au stabilit anumite decizii, există destulă transparență încât să nu fie nişte lucruri ascunse. Astăzi, este greu să mai ascunzi anumite lucruri. Avem câteva locaţii stabilite, unde se pot disloca trupele de sprijin, în cadrul sistemului defensiv de pe flancul de est", a spus Vasile Dîncu.

SUA și câțiva aliați sunt în discuții pentru a trimite suplimentar mii de trupe în țările NATO din Europa de Est, înainte de orice potențială invazie rusă a Ucrainei, ca dovadă de sprijin în fața agresiunii în curs a Moscovei, au declarat pentru CNN trei oficiali americani specializați pe problema curentă.  Printre țările care iau în considerare să accepte implementările de trupe militare se numără România, Bulgaria și Ungaria. Desfășurările ar număra aproximativ 1.000 de soldați în fiecare țară și ar fi similare cu grupurile de luptă avansate staționate în prezent în țările baltice și Polonia.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel