Singapore, țară care a devenit recent cel mai nou membru al unui club select – cel al zonelor albastre ale longevității, a organizat un eveniment de anvergură mondială privind longevitatea.
Școala de Medicină Yong Loo Lin, din cadrul Universitatii Naționale din Singapore, a fost organizatoarea unui eveniment de pionierat, care s-a concentrat pe rolul critic al suplimentelor alimentare ca intervenție geroprotectivă.
La eveniment au participat și reprezentanții Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care și-au prezentat concluziile pe larg într-un articol disponibil în revista „Longevity”.
Pe scurt, cea mai recentă tendință în acest domeniu este de a încerca să se reducă fenomenul îmbătrânirii celulare, prin inhibarea mecanismelor care provoacă îmbătrânirea.
Specialiștii prezenți au arătat că cele mai eficiente suplimente sunt cele care conțin NAD+, alpha -keto- glutaratul, urolitinul,berberina, vitamina D, Omega 3, fisetinul, carotenoizii.
În prezent, în România, Senatul Științific al FDVDR și Asociația de Genetică şi Medicină Personalizată au încheiat un parteneriat care işi propune extinderea educaţiei în domeniul geneticii umane şi conştientizarea beneficiilor imense ale analizelor genetice în terapia personalizată.
În cadrul aceluiaşi parteneriat, ca membri ai Healty Longevity Medicine Society, prima asociaţie profesională din lume în medicina longevităţii, Senatul Ştiinţific şi AGPM îşi propun formarea unui grup de lucru cu specialişti din România şi din afara ţării pentru validarea unui protocol medical privind medicina antiaging, protocol care să ofere practicienilor un standard de îngrijire şi abordare a pacientului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu