Suedia ar putea trimite trupe în Ucraina pentru menținerea păcii – Declarațiile care pot schimba soarta războiului

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sima Ghaffarzadeh)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sima Ghaffarzadeh)

Suedia a lăsat deschisă posibilitatea ca forțele suedeze să fie implicate într-o misiune internațională de menținere a păcii în Ucraina, în urma unui conflict de aproape trei ani cu Rusia.

Ministrul de externe Maria Malmer Stenergard a declarat luni că guvernul Suediei nu exclude participarea la o astfel de misiune, cu condiția ca un acord de pace sustenabil să fie negociat și implementat, conform Reuters.

 

Comentariile ministrului suedez după declarațiile liderilor europeni

Declarațiile ministrului suedez au venit după ce premierul britanic Keir Starmer a anunțat că Marea Britanie ar putea trimite trupe pentru menținerea păcii în Ucraina. Maria Malmer Starmer a subliniat că națiunile europene ar trebui să joace un rol semnificativ în discuțiile privind încheierea războiului.

„Acum trebuie să negociem mai întâi o pace justă și durabilă, care respectă dreptul internațional, care respectă Ucraina și care, în primul rând, asigură faptul că Rusia nu se poate retrage, nu poate construi noi forțe și nu poate ataca Ucraina sau o altă țară peste doar câțiva ani”, a declarat ministrul de externe Maria Malmer Stenergard într-un interviu.

 

Liderii europeni și provocările pentru pacea în Ucraina

Ministrul de externe a insistat asupra necesității unui acord de pace „just și durabil”, care să respecte dreptul internațional și să garanteze securitatea Ucrainei pe termen lung.

„Odată ce avem o astfel de pace stabilită, trebuie să ne asigurăm că aceasta poate fi menținută și atunci guvernul nostru nu exclude nimic”, a adăugat oficialul suedez.

Luni, secretarul de stat al SUA, Marco Rubio, a ajuns în Arabia Saudită pentru a purta discuții cu oficiali ruși. Aceste negocieri sunt văzute ca un pas important în încercarea de a pune capăt conflictului prelungit din Ucraina, care a dus la pierderi semnificative pe ambele părți.

Suedia, cunoscută pentru politica sa de neutralitate, ar putea avea un rol important în procesul de reconstrucție postbelică al Ucrainei, dar implicarea sa va depinde de succesul negocierilor internaționale și de stabilitatea unei păci durabile în regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel