Sinuzita, cauze necunoscute

Când sinusurile se blochează, ele pot deveni inflamate, ceea ce poate duce la sinuzită. Iată trei cauze neobișnuite ale unei infecții sinusale. Iată trei cauze ale sinuzitei despre care s-ar putea să nu fi știut.

Sinuzita presupune inflamarea țesutului care acoperă sinusurile și dacă ați suferit vreodată de o astfel de infecție, veți ști cât de neplăcute și dureroase pot fi ele, notează health24.com.

Iată trei cauze ale sinuzitei despre care s-ar putea să nu fi știut:

1. Bacteria

O infecție a sinusurilor poate fi cauzată de o bacterie. Pentru unii pacienți sinuzita e un adevărat calvar. Le afectează întreaga viață și, rice tratamente ar încerca, ba chiar și după ce fac intervenții chirurgicale, tot nu scapă de ea. Doctorul Samer Fakhiri, membru al Institutului de Otorinolaringologie (ORL) Texas Sinus și al Centrului Medical Memorial Hermann-Texas explică ce se poate ascunde în spatele acestui chin.

„Ar putea fi ceva neobișnuit cu sinuzita acestor pacienți", spune acesta. „problema ar putea să nu fie cauzată de factorii obișnuiți. La o pacientă am identificat o zonă expusă a osului cu material infectat asociat în partea din spate a septului nazal și a sinusului sferoid".
După ce a trimis o cultură din acest material la analize, a descoperit că sinuzita pacientei în cauză era o infecție cu Mycobacterium abscessus, o bacterie înrudită cucele care provoacă tuberculoza și lepra. Odată ce bacteriile au fost identificate, pacienta a primit tratament și, în cele din urmă, s-a vindecat.

2. Înotul și scufundările

Clorul de la piscină poate provoca o iritare sau umflare atunci când ajunge în urechi sau nas, ceea ce poate duce la o infecție a sinusurilor. Atunci când sinusurile se umflă, mucusul devine consistent și poate permite bacteriilor să crească.

Scufundarea sau înotul pe sub apă pot provoca, de asemenea, sinuzită datorită schimbărilor de presiune. Potrivit Centrului Sinus din New York, această schimbare de presiune afectează cnalelor de lăgătură, care poate determina blocarea sinusală a pasajelor sinusale, ceea ce captează mucusul și permite creșterea bacteriilor.

Dacă aveți deja o răceală sau o infecție la sinus, evitați să înotați până când vă trece, întrucât clorul vă poate agrava simptomele și vă poate face să vă simțiți mai rău.

3. Fumatul

Dacă fumați și suferiți de sinuzită, există o legătură - tutunul irită pasajele nazale și scade rezistența naturală a corpului. De asemenea, fumatul irită canalele sinusurilor, determinând umflarea și inflamarea.

Health24 a publicat anterior un studiu care a evidențiat legătura dintre fumat și sinuzită - cercetătorii au evaluat severitatea simptomelor și medicamentelor utilizate în rândul a 103 foști fumători cu rinosinuzită cronică și 103 de persoane care nu au fumat niciodată, dar au avut rinosinuzită cronică.

Ei au descoperit că fumătorii au simptome mai grave și au folosit mai multe antibiotice și corticosteroizi pe cale orală pentru a trata infecțiile sinusale și pentru a reduce inflamația, comparativ cu nefumătorii.

Când te duci la doctor

Dacă suferi de sinuzită atunci ar trebui să te duci la doctor dacă:

- Ai simptome care durează mai mult de câteva zile sau se agravează pe msură ce trece timpul;

- Ai o durere de cap insuportabilă pe care medicamentele, precum acetaminofenul (paracetamolul), aspirina, ibuprofenul sau antigongestionantele n-o potolesc,

- Dacă ți s-a umflat fața sau ai probleme de vedere.

- Descărcările nazale își schimbă culoarea (de la limpede la galben sau verde după cinci până la șapte zile de răceală) sau dacă alte simptome, cum ar fi durerea sinusală sau febra, se agravează. Dacă observați că scurgerea nazală este colorată de la începutul răcelii, consultați-vă medicul dacă durează mai mult de șapte sau zece zile.

- Durerea facială, în special într-o zonă sinusală sau de-a lungul creastei dintre nas și pleoapele inferioare, care persistă după două până la patru zile de tratament la domiciliu. Dacă aveți o febră și o scurgere nazală colorată, consultați-vă medicul după o zi sau două, maximum.

- Dacă simptomele sinuzitei persistă după ce ați terminat tratamentul cu antibiotice.

- Nu sunteți sigur dacă aveți o răceală, sinuzită sau gripă? Faceți un test și aflați!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel