Guvernul se va reuni, vineri, în şedinţă, urmând ca, printre altele, să analizeze Strategia Naţională Anticorupţie 2021 - 2025.
Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2021 - 2025 şi a documentelor aferente, până la finalul lunii martie 2022, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, inclusiv cele subordonate, coordonate, aflate sub autoritate, precum şi întreprinderile publice îndeplinesc procedurile privind asumarea unei agende de integritate organizaţională, iar până la finalul lunii iunie 2022 elaborează, adoptă, diseminează şi transmit Ministerului Justiţiei planurile de integritate aferente.
Planurile de integritate se aprobă prin ordin sau decizie a conducerii instituţiilor şi autorităţilor, respectiv a întreprinderilor publice.
Executivul are pe agenda de lucru şi un proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului şi a plăţii contribuţiei financiare voluntare a României la fondul special destinat sprijinirii activităţii Grefei Curţii Europene a Drepturilor Omului, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 50.000 euro.
Proiecte de hotărâre referitoare la aprobarea celei de-a doua plăţi parţiale a contribuţiei financiare restante a României pentru anul 2019 la programele opţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 pentru Societatea Uzina Mecanică Orăştie S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, precum şi la actualizarea valorii de inventar pentru unele imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Mr. Constantin Ene' al judeţului Bacău se află, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.
Un alt proiect de hotărâre care urmează să se discute în Guvern este cel privind recunoaşterea Fundaţiei 'Blue Planet' ca fiind de utilitate publică.
Premierul Nicolae Ciucă a spus că nu garantează că România va fi în Schengen în 2022.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Europa Liberă, că nu poate garanta că integrarea în Schengen se va realiza în 2022, dar că își poate propune o astfel de țintă.
„Voi face tot ce este necesar, astfel încât România să își îndeplinească acest deziderat pentru a intra în Schengen și vom întreprinde toate măsurile să clarificăm aceste linii pe care România le mai are de îndeplinit pentru a putea beneficia de acest statut”, a spus premierul întrebat ce se întâmplă cu aderarea la spațiul Schengen.
Întrebat, ulterior, dacă 2022 este o țintă realizabilă pentru acest obiectiv, Nicolae Ciucă a răspuns astfel: „Pot să-mi propun o astfel de țintă, nu pot să garantez că ea se întâmplă, pentru că nu depinde doar de noi!”. Vezi știrea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu