Bogdan Ficeac a declarat, joi, la Antena 3, că în spatele cerințelor de a se desființa Secția de investigare a magistraților exisă anumite interese de ordin politic.
Bogdan Ficeac a declarat, joi, că în cazul protestelor magistraților lucrurile sunt explicabile, însă în privința dorinței mai multor instituții de a se desființa Secția de investigare a magistraților, analistul consideră că există anumite interese politice.
Citește și: Protest, duminică în București. "Plecăm în marș spre Ministerul Justiției"
”Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt explicabile și logice. Într-adevăr, avem o parte dintre magistrați care protestează și la urma urmei e explicabil pentru că orice categorie socio-profesională care are și își dorește să își păstreze sau să obțină noi privilegii, va face toate demersurile pentru a le obține. Ca să ai tu față de toți ceilalți o categorie care are pensii speciale în timp ce la toți ceilalți nu se putea, să ai tu o categorie care nu răspunde în timp ce toți ceilalți răspund pentru ceea ce fac, să ai o categorie care are drept de viață și de moarte, între ghilimele, asupra unor destine, păi de ce ar sta ei să se reintre în făgașul firesc, mai ales că s-au și obișnuit, din nefericire, o parte dintre ei, să asculte ordine sau să asculte de lege și să o aplice. Ori acum, dacă încep anumite cercetări referitoare la abuzurile din justiție, unora dintre ei s-ar putea să nu le convină, altor magistrați s-ar putea să le convină având în vedere că atâtea mii dintre ei au dosare făcute pe timpul mandatului doamnei Kovesi și vor să știe și ei o dată ce se întâmplă acolo. Lucrurile astea se pot întâmpla și au atâta susținere pentru că, lărgind cadrul, vedem că este susținere de pe scena politică, unde, pe scena politică, sunt grupuri de interese politice care nu se împacă cu regulile democratice, cu rezultatul votului și s-au obișnuit și vor să perpetueze sistemul de accedere la putere prin utilizarea justiției ca instrument de demolare a adevrsarilor. Și atunci de ce să te mai duci la vot, când e mult mai simplu să susți anumite personaje din justiție care puse acolo îți demolează adversarii. Îi execută mediatic și după aia, dacă e cazul, îi bagă și la pușcărie.” a declarat Bogdan Ficeac.
Citește și: Mașină căzută într-un canal de acumulare. Două persoane au fost rănite
De cealaltă parte, magistrații care au ieșit în stradă să protesteze față de Ordonanța 7, susțin că există riscul de subordonare politică a și afectarea independenței actului de justiție. În acest sens, mai multe instanțe din țară au decis suspendarea activității pentru câteva zile în semn de protest față de măsurile Executivului.
Mâine, la ora 12, magistrații mai multor tribunale vor ieși în fața sediilor pentru a-și exprima nemulțumirile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu