Secretarul General al Guvernului, numit joi sau vineri. Când va fi gata bugetul

FotoȘ Administrația Prezidențială
FotoȘ Administrația Prezidențială

Postul de Secretar General al Guvernului va fi ocupat până la finalul săptămânii, spune premierul Nicolae Ciucă. Acesta a anunțat și care este termenul limită până la care trebuie să fie gata legea bugetului pentru 2022.

După discursul de la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis s-a retras din Sala Unirii. Acesta a declarat că anul acesta suntem mai puțini, făcînd referire la numărul restrînd de paticipanâi la recepția oficială, din cauza pandemiei.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, într-o discuție informală, că este posibil să numească Secretarul General al Guvernului joi sau vineri. Data nu este încă exactă, pentru că PSD nu a făcut o nominalizare, dar premierul a spus că atunci când va avea un nume pe birou, va analiza și va numi o persoană la SGG. 

În ceea ce privește legea bugetului, premierul a spus că vrea ca aceasta să fie votată până pe 25 decembrie.

Turiştii rămaşi în Maroc vor fi repatriaţi joi, 2 decembrie 2021, cu o aeronavă TAROM. 

Cine a participat la recepția de la Palatul Cotroceni 

Au fost 156 invitaţi la Receptie, dintre care 20 jurnalişti. Invitațiile au fost făcute în baza legii 215 privind ceremoniile oficiale, către corpul diplomatic, președinții Camerelor, vicepreședinții Camerelor, Guvernul, instituțiile cu rang de ministru conform legii 215, și reprezentanții cultelor. 

Astfel, din partea PSD au venit preşedintele Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Finanţelor Adrian Câciu, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, Gabriela Firea, dar şi Valer Dorneanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. Din partea Serviciilor a participat Eduard Hellvig, şeful SRI. 

De la PNL a fost prezent  Florin Cîţu, președintele Senatului,  ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Proiectelor Europene Dan Vîlceanu, dar şi Alina Gorghiu. 

Jumătate dintre invitaţii au fost reprezentanţii misiunilor diplomatice din România. Au participat de asemenea Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Prefericitul Părinte Daniel, dar și reprezentanții armenilor, musulmanilor și catolicilor. 

Klaus Iohannis, discurs la recepţie 

Președintele a abordat, printre altele, tema vaccinării împotriva COVID-19, a criticat dezinformările privind pandemia, dar a vorbit și despre "soluția atipică" pentru guvernarea țării. 

"Trebuie să facem tot ce ține de noi ca să nu mai avem un val atât de agresiv precum cel care a devastat România în toamna asta. Cea mai bună că rămâne vaccinarea cât mai multor oameni. Nu există alt drum decât acesta, al vaccinării, pentru a ne recâştiga normalitatea. 

Transmit un mesaj special de respect și gratitudine personalului medical care luptă până la epuizare pentru a salva vieți", a declarat Klaus Iohannis. 

„Doamnelor și domnilor, trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii. aceste curente toxice trebuie să reacţionăm. Simultan, evenimentele ultimelor luni au accentuat neîncrederea în clasa politică. , care nu mai pot convinge azi.E vremea reformelor care au întârziat prea mult timp.Azi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică.Dar și o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor interese personale și doctrinare dificile", a mai punctat președintele. 

VEZI AICI DISCURSUL COMPLET

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel