Rusia afirmă că este dispusă să discute cu SUA şi papa Francisc cu privire la Ucraina

Rusia afirmă că este dispusă să discute cu SUA şi papa Francisc cu privire la Ucraina
Rusia afirmă că este dispusă să discute cu SUA şi papa Francisc cu privire la Ucraina

Rusia este dispusă să discute cu SUA şi cu papa Francisc pentru a se găsi o soluţie la situaţia creată de campania militară rusă în Ucraina, a declarat marţi Kremlinul, potrivit EFE.

'Suntem pregătiţi să discutăm toate acestea (situaţia din Ucraina) cu americanii, cu francezii şi cu Suveranul Pontif', a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică, într-un comentariu la iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron care i-a cerut luni papei Francisc să se adreseze preşedintelui rus Vladimir Putin, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, şi preşedintelui SUA, Joe Biden, pentru a impulsiona un proces de pace în Ucraina.

În versiunea transmisă de agenţia de stat rusă Peskov a declarat că Moscova salută apelul preşedintelui francez către papa Francisc de a facilita discuţii directe între SUA şi Rusia cu privire la Ucraina.

'Dacă aceasta se înscrie într-adevăr pe linia eforturilor de căutare a posibilelor soluţii, demersul poate fi evaluat pozitiv', a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. În acelaşi timp, a afirmat el, nimeni nu a propus să-l sune pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a lămuri 'baza legală care interzice orice tip de negociere cu partea rusă'.

'Rusia este deschisă tuturor contactelor. Dar trebuie să plecăm de la premisa că Ucraina a interzis continuarea negocierilor', a insistat Peskov, făcând referire la recentul decret al preşedintelui Zelenski care a pus în aplicare o decizie recentă a Consiliului de Apărare şi Securitate Naţională al Ucrainei despre imposibilitatea de a purta negocieri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Decizia respectivă era un răspuns al Kievului la 'încercarea de anexare de către Rusia a unor teritorii' ale Ucrainei, după ce preşedintele Vladimir Putin a proclamat anexarea a patru regiuni ucrainene la Federaţia Rusă (Doneţk şi Lugansk (est), Zaporojie şi Herson (sud) la 30 septembrie, notează agenţia de presă ucraineană RBC.ua.

Unele dintre acestea nici măcar nu erau controlate în totalitate de Moscova. Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie neprovocată în Ucraina în prima agresiune de acest tip în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Citește și - Rusia, gest disperat din cauza sancțiunilor. Ar putea permite repararea avioanelor cu piese de schimb neoriginale

Din cauza sancțiunilor, Rusia ar putea permite repararea avioanelor cumpărate din străinătate cu piese de schimb neoriginale.

Ministerul Transporturilor al Federației Ruse a pregătit un proiect de decret guvernamental care permite întreținerea și repararea aeronavelor folosind componente neoriginale, scrie Interfax. Proiectul este postat pe portalul regulation.gov.ru și presupune modificarea actualei rezoluții din 12 martie 2022 Nr. 353.

Conform sancțiunilor, companiile rusești întâmpină dificultăți în furnizarea de componente originale produse de organizații aprobate de autoritățile aviatice din țările de proiectare a aeronavelor, se arată în nota explicativă a proiectului. Lansarea producției proprii a unor piese de schimb străine în Federația Rusă și certificarea acestora "va dura o perioadă semnificativă de timp, care depășește timpul de funcționare al multor componente". Acest interval de timp va afecta siguranța și volumul traficului aerian în Federația Rusă, notează autorii documentului.

"În același timp, industria aviației din unele țări a stabilit producția pentru fabricarea de componente neoriginale în conformitate cu diverse proceduri de aprobare a producătorului de piese (PMA), aprobarea europeană a părților (EPA), autorizarea comenzilor standard tehnice (TSOA) și aprobat pentru instalare pe aeronave în baza Proiectului de rezoluție propune să se permită instalarea categoriei de componente de mai sus fabricate conform procedurilor țărilor care sunt lideri în comunitatea aviației globale în acest tip de activitate”, se arată în explicație. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel