Rusia, gest disperat din cauza sancțiunilor. Ar putea permite repararea avioanelor cu piese de schimb neoriginale

Rusia, gest disperat din cauza sancțiunilor. Ar putea permite repararea avioanelor cu piese de schimb neoriginale / Foto: Pixabay, de Kim Hunter
Rusia, gest disperat din cauza sancțiunilor. Ar putea permite repararea avioanelor cu piese de schimb neoriginale / Foto: Pixabay, de Kim Hunter

Din cauza sancțiunilor, Rusia ar putea permite repararea avioanelor cumpărate din străinătate cu piese de schimb neoriginale.

Ministerul Transporturilor al Federației Ruse a pregătit un proiect de decret guvernamental care permite întreținerea și repararea aeronavelor folosind componente neoriginale, scrie Interfax. Proiectul este postat pe portalul regulation.gov.ru și presupune modificarea actualei rezoluții din 12 martie 2022 Nr. 353.

Conform sancțiunilor, companiile rusești întâmpină dificultăți în furnizarea de componente originale produse de organizații aprobate de autoritățile aviatice din țările de proiectare a aeronavelor, se arată în nota explicativă a proiectului. Lansarea producției proprii a unor piese de schimb străine în Federația Rusă și certificarea acestora "va dura o perioadă semnificativă de timp, care depășește timpul de funcționare al multor componente". Acest interval de timp va afecta siguranța și volumul traficului aerian în Federația Rusă, notează autorii documentului.

"În același timp, industria aviației din unele țări a stabilit producția pentru fabricarea de componente neoriginale în conformitate cu diverse proceduri de aprobare a producătorului de piese (PMA), aprobarea europeană a părților (EPA), autorizarea comenzilor standard tehnice (TSOA) și aprobat pentru instalare pe aeronave în baza Proiectului de rezoluție propune să se permită instalarea categoriei de componente de mai sus fabricate conform procedurilor țărilor care sunt lideri în comunitatea aviației globale în acest tip de activitate”, se arată în explicație.

Această măsură va permite companiilor ruse "să extindă în mod semnificativ gama de componente utilizate, împreună cu componentele originale, pentru a se asigura că este menținută navigabilitatea flotei de aeronave din Federația Rusă".

Un nou avion, prăbușit peste o clădire rezidenţială din Rusia, la nici o săptămână de la o tragedie aviatică similară

Un nou avion s-a prăbușit în Rusia. Este vorba despre un avion de vânătoare care s-a prăbuşit duminică peste o clădire rezidenţială în Irkutsk, în Siberia, au anunţat autorităţile locale, precizând că nicio informaţie despre eventuali răniţi nu este disponibilă pentru moment, informează agenţiile de presă internaţionale.

"Un avion de tip Su a căzut peste o casă de două etaje la Irkutsk", a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev.

Potrivit serviciilor de urgenţă citate de agenţiile de presă ruse, este vorba de un avion de vânătoare Su-30, care s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament, transmite Agerpres.

Numărul persoanelor decedate, în urma prăbuşirii unui avion militar asupra unei clădiri cu nouă etaje din oraşul Eisk, din ţinutul Krasnodar, a crescut la 13, a declarat Aleksei Kuzneţov, ministrul adjunct al sănătăţii al Federaţiei Ruse.

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, după degajarea dărâmăturilor de la locul incidentului, corpurile neînsufleţite ale celor decedaţi au fost scoase la suprafaţă. 19 persoane au fost rănite, patru dintre acestea au fost transportate la Spitalul Regional din Krasnodar, restul continuă să primească tratament la Spitalul din Eisk”, a precizat Kuzneţov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel