Risc de diabet pentru femeile care muncesc mai mult de 45 de ore pe săptămână

Femeile care muncesc 45 de ore sau mai mult pe săptămână sunt predispuse la dezvoltarea diabetului, indică un studiu canadian, potrivit Reuters. 

Cercetătorii au monitorizat 7.065 de angajați (femei și bărbați), cu vârste peste 35 de ani, din Ontario, Canada, pe o perioadă de 12 ani. Niciun participant nu avea diabet la începutul studiului și nici în primii 2 ani de la debutul acestuia. 

Aproximativ 8% dintre femei și 12% dintre bărbați au dezvoltat diabet până la finalul cercetării. 

Orele de muncă nu au influențat riscul de diabet în rândul bărbaților. Dar femeile care lucrau 45 de ore pe săptămână și mai mult de atât prezentau un risc cu 63% decât cele care aveau săptămânal 35-40 de ore de muncă. 

„Studiul nu ne-a permis să explicăm diferențele de gen”, a spus autorul principal Mahee Gilbert-Ouimet, cercetător la Institutul de Muncă și Sănătate din Toronto. „Cu toate acestea, este plauzibil că femeile muncesc mai mult timp, dacă luăm în considerare treburile casnice și responsabilitățile familiale”, a declarat Gilbert-Ouimet.

„Cât despre bărbați, cei care efectuează ore lungi de muncă tind să dețină mai multe locuri de muncă presupunând efort fizic decât femeile, să obțină un sentiment important de identitate prin muncă și au mai multe oportunități să dețină ocupații de înaltă calificare și bine plătite”, a adăugat cercetătorul.

Femeile cu program încărcat, predispuse la stres cronic, modificări hormonale

Multe ore de muncă la serviciu și acasă pot predispune femeile la stres cronic, inflamație cronică și modificări hormonale care ar putea contribui la declanșarea diabetului zaharat, notează cercetătorii în publicația de specialitate BMJ Open Diabetes Research & Care.

Cercetări anterioare au asociat deja stresul de la locul de muncă și timpul de lucru prelungit la un risc crescut de diabet, dar majoritatea acestor studii s-au concentrat asupra bărbaților. 

Mai multă muncă, mai puțină grijă pentru sănătate

„Oamenii care lucrează multe ore pot avea mai puțin timp să se îngrijească de ei înșiși, să mănânce sănătos și să facă exerciții fizice”, a afirmat dr. Rita Hamad, cercetător la Universitatea California, neimplicată în studiul canadian. „Aceștia pot fi, de asemenea, mai stresați și pot dormi mai puțin - toate aceste lucruri ar putea face pe oricine să aibă mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de diabet”, a adăugat ea.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina exact de ce orele lungi de muncă și stresul duc la diabet zaharat, dar până atunci oamenii pot face deja unele schimbări pentru a încerca să reducă acest risc, a declarat Daniel Lackland, cercetător la Universitatea de Medicină din Carolina de Sud.

„Orele suplimentare și munca în ture ar putea fi evaluate”, a declarat Lackland. „Pauzele pentru exerciții fizice sau efectuarea a numeroase alte activități în afara muncii sau alte decizii privind stilul de viață cum ar fi alimentația sănătoasă sau evitarea fumatului ar putea ajuta.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel