Responsabil de genocidul Rwandez, prins după 24 de ani, în suburbiile Parisului

Unul dintre ultimii suspecți cheie ai unui genocid din Rwanda a fost capturat în suburbiile Parisului, după mai bine de 20 de ani de fugă.

Unul dintre ultimii suspecți cheie ai unui genocid din Rwanda a fost capturat în suburbiile Parisului, după mai bine de 20 de ani de fugă, conform CNN.

Felicien Kabuga, „unul dintre cei mai căutați fugari ai lumii", ar fi fost unul dintre conducătorii genocidului din 1994 împotriva Tutsi, în Rwanda. El a fost arestat sâmbătă, într-o operațiune de colaborare cu autoritățile franceze, a transmis Organizația Națiunilor Unite printr-un comunicat.

Identitate falsă

Bărbatul de 84 de ani se folosea de o identitate falsă și trăia într-un apartament din Asnieres-Sur-Seine, o suburbie a capitalei Franței, se arată într-un comunicat al poliției regionale și al procurorului. Jandarmeria franceză l-a arestat în dimineața zilei de sâmbătă, 16 mai.

Înainte de proces, Kabuga ar trebui transferat în Haga, Olanda, pentru a fi ținut în custodie de tribunalul ONU pentru crime dedicat genocidului Rwandez.

Responsabilii răspund de faptele lor

„Arestarea lui Felicien Kabuga de astăzi ne amintește că cei care sunt responsabili de genocid pot fi trași la răspundere, chiar și la 26 de ani după crimele comise", a spus procurorul Serge Brammertz. „Primele gânduri ne sunt alături de victimele și supraviețuitorii genocidului Rwandez. Să fiu avocatul lor este o onoare profesională uriașă pentru tot biroul nostru".

Kabuga a fost acuzat în 1997 de genocid, complicitate la genocid, încurajare directă și publică la genocid, încercarea de a comite genocid, persecutare și exterminare, toate în legătură cu genocidul din 1994, transmite ONU.

Genocidul din 1994

Agenții ONU nu au reușit să-l captureze pe Kabuga, în 2003, care avea pe cap o recompensă de 4,6 milioane euro, prin atragerea sa în casa unui afacerist Kenyan care s-a oferit să ajute procurorii.

În 1994, aproximativ 800.000 de oameni și-au pierdut viața, într-o perioadă de 3 luni. În jur de 300.000 de victime ale genocidului erau copiii, iar 95.000 au rămas orfani. Extremiștii Hutu au țintit minoritatea etnică Tutsi și chiar alți Hutu, măcelărind familii întregi în casele lor și incendiind biserici pline cu oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel