Rechini care se pot deplasa și pe uscat, descoperiți de oamenii de știință

Rechini care se pot deplasa și pe uscat, descoperiți de oamenii de știință / Foto: Pixabay, de Des Kerrigan
Rechini care se pot deplasa și pe uscat, descoperiți de oamenii de știință / Foto: Pixabay, de Des Kerrigan

Oamenii de știință au descoperit o specie de rechini care se pot deplasa pe uscat.

O nouă cercetare inovatoare a descoperit un rechin care "încalcă toate regulile naturii". Rechinii epoleți, descoperiți de către oamenii de știință în Marea Barieră de Corali din Australia, se pot deplasa pe uscat mergând înainte cu aripioarele lor și sunt capabili să supraviețuiască până la două ore fără oxigen, scrie Daily Star.

Într-o declarație, cercetătorii de la Florida Atlantic University au explicat că rechinii din această specie sunt capabili să iasă din apă folosind înotătoarele lor și pot rezista 2 ore fără oxigen din cauza unui unor modificări apărute din cauza "condițiilor de mediu provocatoare".

Habitatul lor, Marea Barieră de Corali din Australia de Sud, poate fi uneori complet izolat. Prin urmare, rechinii își folosesc aripioarele în formă de paletă pentru a "intra în mici crăpături de recif pentru a evita prădătorii aerieni și acvatici". Oamenii de știință investighează acum modul în care aceste abilități de "mers" se schimbă în dezvoltarea timpurie a rechinului epolet.

Alte specii de rechini care merg pot fi găsite în Australia, Indonezia și Papua Noua Guinee.

Sunt rechinii epoleți periculoși pentru oameni?

Autorul principal al studiului, dr. Marianne E. Porter, a comentat: "Studiul locomoției rechinilor epoleți ne permite să înțelegem capacitatea acestei specii - și, probabil, a speciilor înrudite - de a se deplasa în interiorul și departe de condițiile dificile din habitatele lor".

Dr. Porter a cerut acum investigații suplimentare asupra schimbărilor climatice și asupra modului în care acestea vor modifica condițiile pentru rechinii epoleți în viitor. Aceștia pot fi cheie pentru oamenii de știință pentru a afla mai multe despre evoluția rapidă. În comparație cu rechinii ciocan, de exemplu, care au evoluat cu peste 45 de milioane de ani în urmă, potrivit Muzeului Național de Istorie din Londra, rechinii epoleți și-au evoluat probabil capacitatea de a merge în doar 9 milioane de ani. Deși ideea că acești rechini se pot deplasa ar putea face oamenii nervoși, rechinii epoleți nu reprezintă nicio amenințare pentru oameni. Creaturile mănâncă pești mici, crustacee și viermi, și nu există dovezi că ar fi periculoși pentru oameni.

Un bărbat și câinele său, atacați de rechin. Unde s-a întâmplat și care sunt șansele să fii ucis de un rechin în mare

Un bărbat care practica paddleboarding și câinele său au fost atacați de un rechin în apele din largul Californiei, scrie CBS News. Semnalul de alarmă a fost tras de către reprezentanții Departamentului de Poliție Pacific Grove. Din fericire, ambii s-au putut întoarce la mal teferi și nevătămați.

Poliția a spus că bărbatul un rezident din Pacific Grove, și câinele său au fost aruncați de pe placă, dar au reușit să se urce și să vâslească înapoi în siguranță. Placa este testată acum pentru a se determina ce tip de rechin a fost, a spus poliția.

Pacific Grove este situat la aproximativ 100 de mile sud de San Francisco. A existat o creștere notabilă a observărilor și atacurilor de rechini raportate în această vară, dar pericolul rămâne scăzut. Anul trecut, o singură persoană din SUA a murit în urma unui atac al rechinilor. Cercetătorii din International Shark Attack File au înregistrat anul trecut 73 de astfel de incidente, o creștere destul de mare față de cele 52 de mușcături înregistrate în 2020.

Potrivit Shark Attack File, șansele de a fi ucis de un atac de rechin sunt de 1 la mai mult de 3,7 milioane. Este mai probabil să fii ucis de albine sau de o vacă decât de un rechin, arată datele compilate de grupul de conservare Defenders of Wildlife. Experții spun că creșterea numărului de observări și atacuri de rechini din acest an este un semn că eforturile de conservare funcționează după ce populațiile de rechini s-au prăbușit în anii 1970, din cauza pescuitului excesiv și a poluării. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel