Un copil de la o școală din Vladivostok l-a corectat pe Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.
La o întâlnire cu elevii din Vladivostok, Vladimir Putin le-a vorbit acestora despre Imperiul Rus. La un moment dat, liderul de la Kremlin a venit cu explicații despre războiul pe care l-a avut împăratul Petru I al Rusiei cu Suedia și l-a numit „Războiul de Șapte ani“.
La acel moment, un copil de la o școală din Vladivostok i-a spus președintelui rus că a făcut o greșeală: „Ați spus că a fost Războiul de Șapte ani, însă s-a numit Marele Război al Nordului”.
Putin has taken to lecturing about history recently — with dubious facts at disposal. Today, a school kid in Vladivostok pulled him up on a basic mistake: “You said it was the 7 year war, it was actually called Great Northern War.” Watch Putin’s reax…
— Oliver Carroll (@olliecarroll) September 1, 2021
pic.twitter.com/6pSXVDrXx4
Putin s-a arătat încântat de perspicacitatea tânărului, a zâmbit și a spus: „Da, este Marele Război al Nordului”.
Președintele rus Vladimir Putin a comentat situația din Afganistan, după ce trupele americane s-au retras și talibanii au preluat puterea.
Cei 20 de ani de război şi de prezenţă americană în Afganistan au constituit o tragedie pentru această ţară, a apreciat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, după încheierea retragerii trupelor americane de pe teritoriul afgan, informează France Presse.
Timp de 20 de ani soldaţii americani au fost prezenţi pe acest teritoriu, 20 de ani de încercări de a 'civiliza' oamenii care trăiesc acolo, de a le implanta normele lor şi standardele lor de viaţă, a comentat Putin într-o întâlnire cu tineri ruşi, retransmisă de posturile TV, scrie Agerpres.
Rezultatul este o tragedie, pierderi pentru cei care au făcut acest lucru, Statele Unite, şi mai mult pentru oamenii care trăiesc pe teritoriul Afganistanului, a adăugat liderul de la Kremlin, aflat într-o deplasare în Extremul Orient rus.
În ceea ce priveşte viitorul Afganistanului după retragerea americanilor şi a aliaţilor lor, Vladimir Putin a opinat că este imposibil de impus ceva ce este din afară. Autorităţile ruse au adoptat o atitudine mai degrabă conciliantă faţă de talibani, recunoscând victoria acestora, dar în acelaşi timp lansând un apel la dialog naţional pentru formarea unui guvern reprezentativ.
Moscova îi consideră totuşi pe talibani o grupare teroristă, chiar dacă discută cu ei de mai mulţi ani. Rusia este îngrijorată mai ales de securitatea fostelor republici sovietice din Asia Centrală vecine cu Afganistanul şi doreşte să se evite un aflux regional de refugiaţi şi o intensificare a traficului de opiu şi heroină.
Într-un interviu radiofonic difuzat în Spania, suveranul pontif a elogiat-o pe Angela Merkel, descriind-o drept una dintre cele mai mari personalităţi ale politicii internaţionale. Apoi el a reprodus un citat pe care l-a atribuit ei:
Este necesar să oprim politica iresponsabilă de impunere a propriilor valori altora şi încercările de a construi democraţia în alte ţări pe baza unor modele din exterior fără a ţine cont de specificul istoric, etnic şi religios şi ignorând complet tradiţiile altor popoare (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu